Ismét egy gyors vacsora kellett, ismét olyan alapanyagokból amik a spájzban megtalálhatóak. Ismét egy lusta háziasszony vacsorája készült, csupán pár alapanyagból, minimális költségvetéssel. Már amennyiben bármilyen "mentes" diétát lehet minimális költségvetésűnek titulálni.
Agad: 2 fő
Ár: 1000 Ft
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 4 szelet sertés tarja
- 1 kisebb doboz paradicsom szósz (nálam házi főzésű paradicsom szósz)
- 4-5 evőkanál ketchup
- só
- bors
- oregánó
- 10 dkg kockázott bacon
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma zúzva
- 250 g gluténmentes tagliatelle tészta
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk majd vékonyan felszeleteljük. A kockázott bacont egy magasabb falú serpenyőbe tesszük és zsírjára pirítjuk. Közben a húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, s kis ideig, míg a bacon ropogósra sül állni hagyjuk. Mikor elkészült a bacon, kiszedjük a zsírból és a zsiradékba helyezzük a hús szeleteket, amikre mindkét oldalán hirtelen lángon kérget sütünk.. Ha szép színt kaptak,kiszedjük őket, s szintén ugyanebbe a zsiradékba beledobjuk a hagyma szeleteket és jól megfonnyasztjuk őket. Mikor ez megvan, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsom szószt és a ketchupot, ízlés szerint meghintjük még sóval, borssal, oregánóval, majd vissza helyezzük a serpenyőbe a bacon kockákat és a húst is. Ezután lefedve nagyjából 25-30 percig kis lángon hagyjuk rotyogni. Mikor már majdnem egészen puhának érezzük a húst, egy másik edényben feltesszük forrni a sós tészta vizet, s készre főzzük a tésztát.
Ha a hús főzéséhez használt paradicsom szósz idő közben elfőne, épp csak egy kevés vîzzel lehet pótolni, higítani a szaftot.
A tésztát tányérra halmozva, majd a szaftos hússal nyakon öntve, kevés szárított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

