Paradicsomos sertéstarja, gluténmentes tagliatelle tésztával
2016. március 27. írta: Ízvilágom

Paradicsomos sertéstarja, gluténmentes tagliatelle tésztával

Ismét egy gyors vacsora kellett, ismét olyan alapanyagokból amik a spájzban megtalálhatóak. Ismét egy lusta háziasszony vacsorája készült, csupán pár alapanyagból, minimális költségvetéssel. Már amennyiben bármilyen "mentes" diétát lehet minimális költségvetésűnek titulálni. 

Agad: 2 fő

Ár: 1000 Ft

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertés tarja
  • 1 kisebb doboz paradicsom szósz (nálam házi főzésű paradicsom szósz)
  • 4-5 evőkanál ketchup
  • bors
  • oregánó
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • 250 g gluténmentes tagliatelle tészta

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk majd vékonyan felszeleteljük. A kockázott bacont egy magasabb falú serpenyőbe tesszük és zsírjára pirítjuk. Közben a húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, s kis ideig, míg a bacon ropogósra sül állni hagyjuk. Mikor elkészült a bacon, kiszedjük a zsírból és a zsiradékba helyezzük a hús szeleteket, amikre mindkét oldalán hirtelen lángon kérget sütünk.. Ha szép színt kaptak,kiszedjük őket, s szintén ugyanebbe a zsiradékba beledobjuk a hagyma szeleteket és jól megfonnyasztjuk őket. Mikor ez megvan, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsom szószt és a ketchupot, ízlés szerint meghintjük még sóval, borssal, oregánóval, majd vissza helyezzük a serpenyőbe  a bacon kockákat és a húst is. Ezután lefedve nagyjából 25-30 percig kis lángon hagyjuk rotyogni.  Mikor már majdnem egészen puhának érezzük a húst, egy másik edényben feltesszük forrni a sós tészta vizet, s készre főzzük a tésztát.

Ha a hús főzéséhez használt paradicsom szósz idő közben elfőne, épp csak egy kevés vîzzel lehet pótolni, higítani a szaftot. 

A tésztát tányérra halmozva, majd a szaftos hússal nyakon öntve, kevés szárított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

image_37.jpeg

image_36.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr478529346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása