Egy kis Hungarikum készült nem is oly rég. Termèszetesen glutèn ès laktózmentes változatban, úgy ahogy én készítem.
Ár: 1500 Ft
Adag: 2 fő
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók:
- 4-6 csirkecomb (alsó vagy felső, ki melyiket részesíti előnyben)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek. zsír
- 1 tk. só
- 1 kk. fekete bors
- 1 csapott ek. pirospaprika
- 2 dl laktózmentes tejföl
- 1 ek. gluténmentes liszt ( nálam schär B mix)
- kb. 3 dl víz
- 25 dkg gluténmentes tészta
Elkèszítés:
A hagymát apró kockára vágjuk, majd egy nagyobb serpenyőben felforrósított zsiradékban megdinszteljük. Mikor már üvegesre pirult, rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük kb fél dl vízzel. Elkeverjük, majd a serpenyőbe helyezzük a megtisztított, megmosott csirkecombokat. Ezután felöntjük annyi vízzel, ami épp csak ellepi a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd fedővel,lefedve nagyjából 45 perc alatt, kis lángon puhára főzzük.
Mikor már majdnem teljesen kész, egy lábosban sós vizet forralunk és kifőzzük hozzá a gluténmentes tésztát.
Amikor a hús már puha, kiszedjük egy tányérra őket, majd a tejfölt összekeverjük a gluténmentes liszttel, és belecsorgatjuk a serpenyőbe. Csomó mentesre keverjük, és mikor már kissé besűrűsödött, vissza rakjuk a lébe a húst és már nem keverjük csak a serpenyőt rázogatjuk, hogy ha szükséges. Még nagyjából 2 percig rotyogtatjuk, s a kifőtt tésztával tálaljuk. Petrezselyemmel szórva díszítjük.