Ha már a délutánom muffin sütéssel telt, sütöttem magamnak is egy adaggal. Így meg lesz a jövő heti reggelim esetleg tízóraim vagy uzsonnám :)
A recepthez az alap receptemet alakította, át kissé, nem volt rossz döntés. Az aszalt gyümölcs, a magok biztosítják a szükséges rostokat, melyet a gluténmentes étkezés során sok esetben elhanyagolok. Pedig fontos, nagyon fontos!
Adag: 18 db
Ár: 900 Ft
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 2 bögre darált mogyoró
- 1 bögre gluténmentes liszt (nálam most alfa mix)
- 1 csomag sütőpor
- 15 ml folyékony édesítő
- 300 ml laktózmentes tej
- 130 ml étolaj
- 1 db közepes tojás
- 3 marék diákcsemege
- 1 csomag szárított sárgabarack aprítva
Elkészítés:
Az alapanyagokat összekeverjük, kb 15 percig pihentetjük, majd kisütjük a muffinokat.