Ma egy tipikus maradék felhasználós, maradék mentős ebéd készült. A tőlem megszokott mindent bele, lusta háziasszonyos módon.
Pontos mennyiségek sem relevánsak jelenleg, mert most mindenből annyit raktam bele, amennyi éppen itthon volt.
Hozzávalók: 2 főre
- Fél csomag (kb 250 g) gluténmentes tagliatelle tészta
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Maradék készre sütött darált hús (kb 150 g volt)
- 5-6 szem koktél paradicsom (ha több van otthon bátran használjuk, nekem ennyi volt)
- Kb 1 dl laktózmentes tejszín (most csak ennyi volt)
- Fél kápia paprika
- Csipet Só, csipet fekete bors, csipet vegeta
- Kb 10 evőkanál víz a tészta főzővizéből
- Maradék fokhagymás kecskesajt (kb 1 ujjnyi szelet)
- 1 evőkanál Bolognai fűszer keverék (nálam gluténmentes)
Elkészítés :
Feltesszük forrni a tészta vizet, sózzuk, s forrás után beledobjuk a tésztát főni. Közben a lilahagymát kevés olajon elkezdjük dinsztelni. Közben vékony karikára vágjuk a fokhagymát, felszeleteljük a paprikát, ketté vágjuk a koktélparadicsomokat, s felkockázzuk a sajtot.
Miután a hagyma cseppet összeesett, rádobjuk a fokhagymát, pár perc után a paprikát és a paradicsomot is. Fűszerezzük, majd rádobjuk az előző napon megsütött maradék darált húst (nyilván frissen is adhatunk hozzá darált húst, amit ez esetben a paprika és a paradicsom előtt adjunk a hagymákhoz s süssünk készre a továbbiak előtt). Ezután kerül bele a tejszín, a sajt és az ekkorra már megfőtt tagliatelle tészta. Majd kerül hozzá még kb 10 evőkanálnyi víz a tészta főzővizéből. Jól összekeverjük az egészet, rottyantunk rajta egyet, s forrón tálaljuk.