
Az íze nyilván sosem lesz olyan, mint egy hagyományos sajt szósznak, de azoknak akik nem fogyasztanak állati eredetű termékeket, ez is egy opció lehet a sajt szósz kiváltásra.
Hozzávalók:
- 4 ek. sörélesztő pehely
- 2 ek. mustár
- 1 csipet frissen őrölt fekete bors
- 1-2 csipet só (ízlés szerint)
- 1 dl növényi tejszín
- 1 csokor petrezselyem
- 1 szál újhagyma zöldje
- 1 csipet cukor (tényleg csak egy csipet)
- 1 kk. citromlé
Elkészítés :
Az összetevők közül a hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, majd a többi hozzávalóval együtt rakjuk egy kis lábosba, s forraljuk össze, míg egynemű szószt nem kapunk.
A mustár ízének erősségétől függ majd a szósz pikánssága. Érdemes kevésbé erős, savas típust választani.
A sörélesztő pehely egy kiváló alapanyag, mely biztosítja a sajtos ízvilágot. Véleményem szerint nem is rossz, így elsőre.

