Lilakáposzta saláta, karalábés cukkini tócsnival
2021. április 02. írta: Ízvilágom

Lilakáposzta saláta, karalábés cukkini tócsnival

img_20210402_104548.jpgMostanában kedvelem a vegetáriánus ételeket. Valamiért a szervezetem nem igényli a hús fogyasztást. Ezért nem csak gluténmentes, laktózmentes, de vegetáriánus ételek készülnek nálam mostanság. Úgy, mint például ez a végtelenül egyszerű ebéd.

 

Hozzávalók: 2 főre

A salátához:

  • 20 dkg reszelt lila káposzta
  • 2 szál sárgarépa karikára vágva
  • 10 dkg feta sajt kockára vágva
  • fél csokor petrezselyem aprítva
  • fél kígyóuborka kockákra vágva
  • 2 db paradicsom kockára vágva
  • fekete bors
  • olíva olaj
  • csipet római kömény

Karalábés cukkini tócsnihoz:

  • 1 db nagyobb zsenge karalébé
  • 1 közepes méretű cukkini fele, vagy egy egész kisebb cukkini
  • 1 közepes krumpli
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 csipet szerecsendió
  • 3-4 ek zabpehelyliszt (lehet kevesebb, lehet több, amennyit felvesz)
  • kevés olaj vagy kókuszolaj a sütéshez (én most utóbbit használtam)

Sárgarépa pesto, korábban már leírt recept szerint

 https://izvilagom.blog.hu/2021/03/14/pesto_sargarepa_zoldbol

 

Elkészítés:

A tócsnihoz a krumplit, karalábét és cukkinit lereszeljük és megsózzuk, majd hagyjuk egy pár percig, míg levet ereszt, s a só megízesíti a zöldségeket. Ezután jól kinyomkodjuk a reszeléket, s hozzá adjuk a tojást, a további fűszereket és a lisztet. Ha kevéssé nyomkodjuk ki a zöldségeket, és/vagy nagyobb a tojás melyet használunk, akkor több lisztet fog felvenni a keverék. Lágy, de formálható állagot kell kapjunk. Ezután tenyérnyi pogácsákat készítünk, s kevés olajon serpenyőben vagy olaj szóróval lefújva sütőben kisütjük. Utóbbi megoldással kevesebb zsiradék szükséges a sütéshez.

Amíg a tócsni sül, elkészítjük a salátát. Ez végtelenül egyszerű folyamat, mert az összes hozzávalót megtisztítjuk, felaprítjuk, vagy reszeljük, és egy nagy tálban fűszerezzük, s meglocsoljuk kevés olíva olajjal.

A pestot pedig kevéssé krémesre készítjük úgy, hogy a korábbi receptben leirt dió (vagy mogyoró, vagy kesudió, mandula, bármi használható) mennyiségét és a sörélesztő mennyiségét minimálisan csökkentjük, s ezzel valamivel formázhatóbb masszát kapunk.img_20210331_161807.jpgimg_20210402_104507.jpgimg_20210402_104415.jpgimg_20210402_104425.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr3716488334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása