Amikor édességre vágyom, de nem feltétlen habos - babos tortákra, vagy édes csokoládékra, csak valami finomságra, ami gyors, egészséges, nem túl édes, de mégis finom, egyszerű és gyors.
Adag: 2 fő
Hozzávalók:
- 25 dkg túró (nálam laktózmentes)
- 7,5 g kukoricadara
- 2,5 dl víz
- csipet só
- 2 teáskanál cukor (nálam pár csepp folyékony édesítőszer)
- Kevés zsemlemorzsa (nálam gluténmentes)
Elkészítés:
A vizet felforraljuk, kevés sót és édesitőt hozzáadva a kukoricadarát megfőzzük. Langyosra hűtjük, és hozzá keverjük a túrót. A zsemlemorzsát száraz serpenyőben barnára piritjuk, a túróból vizes kézzel gombócokat formázunk és meghempergetjük a zsemlemorzsában. Tálalhatjuk cukrozott tejföllel, vagy gyümölcsszósszal, akár lekvárral. Én ebben az esetben anyukám cukormentes meggylekvárral tálaltam.