Mustáros - fehérboros nyúlragu
2020. január 07. írta: Ízvilágom

Mustáros - fehérboros nyúlragu

img_20200105_125023.jpgHa van olyan szerencsénk, hogy hozzájutunk egy (vagy több) nyúl húsához, akkor bizony ebből a finom,izes és sovány húsból rengeteg finomságot készithetünk. Mint például az alábbi ragut.

Nem kell hozzá feltétlenül boltba menni, megoldható az alapanyag összeválogatás a hűtőből és a kamrából. Ismét egy egyszerű, pár alapanyagból összeállitott finom ebéd ötletet hoztam. 

Adag: 1 főre vonatkozó

Hozzávalók: 

  • 150 g nyúl haslebenye (ez a rész a nyúl gerincén lévő vékony hús réteg, máshol dagadó, de a nyúlnál ez a kijelentés merésznek bizonyulna :) )
  • 0,5 fej vöröshagyma apritva 
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 kávéskanál libazsir
  • 1 szál rozmaring 
  • 3-4 szem boróka bogyó
  • csipet só
  • csipet  fehérbors
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl alaplé
  • 1 evőkanál mustár

Elkészités: 

A nyúl haslebenyét falatnyi kockákra vágjuk. A libazsiron a rozmaring szálat picit megpiritjuk, majd az apritott vöröshagymát feltesszük dinsztelni. Amikor a hagyma megfonnyadt, pici szint kapott, akkor kerül rá a felvágott nyúl hús, a zúzott fokhagyma, a só, bors. Ezeket egy pár percig együtt piritjuk még, majd felöntjük fehérbor és alaplé keverékével. Lefedve egy órán át (vagy amig a hús meg nem puhul - ez függ attól milyen idős volt a nyuszi vágáskor) pároljuk, majd miután a hús kellően puha lett, adjuk hozzá a mustárt, mellyel még egyszer hagyjuk egyet rottyanni, s máris kész a ragu. Főtt rizzsel (vagy krumplival, bulgurral, kölessel, izlés dolga) tálaljuk. Esetleg a tetejét pici chilli pehellyel és zöldségzöldjével szórhatjuk tálalás előtt. 

 img_20200105_125016.jpgimg_20200105_125051.jpgimg_20200105_125023.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr5415396998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása