Vegetáriánus szivárvány pizza
2020. január 05. írta: Ízvilágom

Vegetáriánus szivárvány pizza

img_20200103_204538.jpgEz egy színes, ízes, vega pizza. Villámgyors, egészséges, zöldségekkel és rostokkal teli, egyszerű vacsora vagy  akár uzsonna. 

Adag: max. 2 fő

Hozzávalók:

     Pizza alaphoz:

  • 1 db közepes édesburgonya (kb 75 g)
  • 4 evőkanál zabpehely (nálam gluténmentes)
  • 1 db közepes méretű tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csipet fekete bors
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 evőkanál olíva olaj

   Feltéthez:

  • 1 vékony szelet pritamin paprika (ha több színben van annál színpompásabb, de nálam most csak piros színű volt itthon)
  • két rózsa brokkoli apróra vágva
  • két rózsa lila karfiol apróra vágva
  • ujjnyi nagyságú póréhagyma
  • ketchup vagy pizzaszósz
  • reszelt sajt
  • 2-3 ujjnyi camambert sajt 

Elkészítés:

Az édesburgonyát főzzük puhára. Amikor ez megtörtént, kanalazzuk bele egy tálba, fűszerezzük, adjuk hozzá az olajat a tojást és a zabpelyhet (én nem daráltam porrá, egészben raktam bele, de lehet belőle lisztet is porítani), keverjük jól össze, s egy viszonylag híg masszát kell, hogy kapjunk. 

Olajozott sütőpapirra kanalazzuk a tésztát és alakítsunk ki egy pizza formát (ha dupla adagot készítünk akkor egy átlagos pizza sütő formába épp elegendő mennyiségű tésztát kapunk), majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük kb.15-20 percig.  Ezután egy kevés ketchuppal vagy pizza krémmel kenjük meg a "tésztánkat", vigyázva, hogy ne égessük szét az ujjainkat, ahogyan én tettem :) , majd szórjunk rá reszelt sajtot, és helyezzük el a zöldségeket módszeresen rajta. Majd további nagyjából 15 percig süssük, míg a zöldségek kissé megfonnyadnak. Majd ezután a vékony csíkokra vágott camambert sajtot a pizza külső szélére halmozzuk s még 2-3 percig sütjük. 

Készíthetjük tojással is, ekkor a tészta közepén hagyjunk ki a zöldségek felpakolásakor egy közepes pogácsaszaggatónyi részt (vagy pohár) s amikor már majdnem megsült a pizzánk, akkor helyezzünk bele egy tojást. Ezután a pizzát már csak addig kell sütni míg a tojás meg nem sül. 

Szuper színes, zöldségekben és vitaminokban gazdag vacsora. 

Megjegyzés: A zöldségeket én ez esetben nyersen raktam a pizzára, de ha valaki kevésbé szereti a ress zöldségeket sülés után, akkor nyugodtan bele lehet őket pár pillanat erejéig rakni forrásban lévő vízbe, felhasználás előtt.

img_20200103_204947.jpgimg_20200105_181831.jpgimg_20200103_201530.jpgimg_20200103_201708.jpgimg_20200103_202224.jpgimg_20200103_204852.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr5015392252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása