Szeretjük a mexikói kaját. Nagyon. Szeretjük a magyaros kaját is. Nagyon. E két ízvilág ötvözetéből született a mexikói töltött paprika, ami igazán ízletes, szaftos, pikáns és bőséges, laktató fogás lett.
A pikáns ízt a saját készítésű, saját termesztésű habanero paprika szósza adta. Ez nyilvánvalóan sokkal - sokkal csípősebb, mint egy bolti chilli szósz, ezért a habanero szósz természetesen helyettesíthető bármely csípős szósszal, de akár el is hagyható, anélkül is isteni ízvilágot mutat ez az étel.
Adag: 4 fő
Elkészítés idő: 1 óra
Hozzávalók:
- 40 dkg darált marhahús
- 1 közepes, lédús paradicsom
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 db vaskos kalifornia paprika
- 2 duci gerezd fokhagyma
- 25 dkg morzsolt főtt kukorica
- 10 dkg főtt rizs (lehetőleg pergős rizs legyen)
- 1 kávéskanál habanero szósz (ha chilli szószt használunk, rakhatunk teáskanállal is bele)
- 1 teáskanál római kömény
- só, bors ízlés szerint
- 1 csokor koriander vagy petrezselyem
- pár csepp olaj
Elkészítés:
A hagymát megpucolva apróra vágva kevés olajon megdinszteljük. Miután szép aranybarna, rárakjuk a marhahúst, átpirítjuk. Közben a megtisztított paprikák tetejét levágjuk, apró kockákra daraboljuk, a magokat kivesszük. A paradicsomot szintén tisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Miután a hús is megpirult, adjuk hozzá a paradicsomot, paprika kockákat, a főtt kukoricát, a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Alaposan és óvatosan összekeverjük a ragut, majd még kb. 10 percig együtt pirítjuk őket. Ezután a rizst és a koriandert (petrezselymet) is hozzá keverjük, majd beletöltjük őket a paprikákba és előmelegített sütőben, kb 20 perc alatt, kb 200 fokon készre sütjük. Tálaláskor, hogy a csípősségét elvegyük tejföllel tálalhatjuk.