Nagyon szeretem a humuszt. Bármilyen formában es ízben. A barátnőimmel sokat járunk olyan helyeket felfedezni, ahol humuszt lehet kóstolni. Ezért itthon is sokszor készítek csicseriborsóbol finomságokat. Egészséges, húspótló, finom és nagyon sokrétű.
Adag:2-4 fő
Ár: kb. 800 Ft
Elkészítési idő (konzerv csicseriborsó esetén) : 15 perc
Hozzávalók:
- 200 g csicseriborsó (én most konzervet használtam)
- 3 tk. Natúr joghurt (nálam laktózmentes joghurt)
- Csipet só
- csipet fehérbors
- 1 tk. római kömény
- 100 g szezámmag (vagy szezám paszta)
- 1 dl olívaolaj
- 1 ek. citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Amennyiben nyers csicseriborsót használunk, úgy a főzés előtti nap áztassuk be és főzzük puhára a borsót. Ez nyilván hosszadalamsabb folyamat, mintha konzerv csicserit használnánk. Ez utóbbi esetben azonban a hozzávalókat robotgéppel összeturmixoljuk, selymes krémet kell, hogy kapjunk. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor pár csepp joghurtot vagy a csicseriborsó levét adjuk még hozzá. A kész krém tetejét szórjuk meg füstölt paprikával, római köménnyel, szórjuk meg pár szem csicseriborsóval és pár csepp olíva olajjal, s pirítóssal, friss kenyérrel, zsemlével vagy tortilla chips mellé tálaljuk.