Ezt a sütit előbb nagymamám, majd anyukám készítette igen sűrűn, s most, hogy én is megleltem a receptet, elkészítettem glutén és laktòzmentes változatban. Azt kell mondjam igen angy sikere volt, mind idehaza, mind pedig a kollégák körében. S valóban nem túl édes, nem túl nehéz, elkészíteni is könnyű, mégis az igazi hagyományos ízvilág köszön vissza benne.
Adag: 4-6 fő
Ár:
Elkészítési idő:
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál liszt ( nálam most Schar B mix gluténmentes lisztkeverék)
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 3 egész tojás
- 3 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor (gluténmentes változat)
- 3 dl tej (laktózmentes)
- 10 dkg margarin (laktózmentes)
- 2 evőkanál porcukor
- 2 db banán
- 15 dkg csokoládé a tetejére
Elkészítés:
A krémhez 3 egész tojást, 3 evőkanál porcukrot, 1 vaníliás pudingot keverjük össze 3 dl tejjel, s főzzük sűrű krémmé. A krémet hagyjuk kihűlni. Mikor a krém már hideg, keverjük hozzá a 10 dkg vajból és 2 evőkanál cukorból kevert masszát, ezzel véglegesítve a krém állagát. Ezután, 6 tojássárgáját habosítsunk ki 6 evőkanál porcukorral, majd adjuk hozzá a 6 evőkanál kakaóport, a 3 evőkanál lisztet és a 1/2 csomag sütőport, majd keverjük hozzá a felvert tojásfehérje habot. Vigyázva, hogy ne törjük nagyon össze a habot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe süssük készre, vigxáva, higy ne száradjon ki. Ha a piskóta megsült (tűpróbával ellenőrizzük) vizes konyharuhára fordítsuk, majd egy nyújtófát helyezzünk a piskótára, s azzal együtt tekerjük fel, s hagyjuk kihűlni. Mikor már langyos a tészta a nyújtófát vegyük ki belőle, s hagyjuk teljesen meghűlni a tésztát. Amikor a tészta is kihűlt, kenjük meg a krémmel, a szélére kevesebb kerüljön, helyezzünk el benne 2 db banánt, s óvatosan tekerjük fel. Ezután vonjuk be olvasztott csokoládéval, s tegyük hűtőbe felvágásig.