Banános süti avagy elefántkönnycsepp glutén és laktózmentesen
2019. április 28. írta: Ízvilágom

Banános süti avagy elefántkönnycsepp glutén és laktózmentesen

bb439bd8-06ca-437e-be27-9503ed3e17cf.jpegEzt a sütit előbb nagymamám, majd anyukám készítette igen sűrűn, s most, hogy én is megleltem a receptet, elkészítettem glutén és laktòzmentes változatban. Azt kell mondjam igen angy sikere volt, mind idehaza, mind pedig a kollégák körében.  S valóban nem túl édes, nem túl nehéz, elkészíteni is könnyű, mégis az igazi hagyományos ízvilág köszön vissza benne. 

Adag: 4-6 fő

Ár: 

Elkészítési idő: 

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál liszt ( nálam most Schar B mix gluténmentes lisztkeverék)
  • 1/2 csomag sütőpor 

Krém:

  • 3 egész tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (gluténmentes változat)
  • 3 dl tej (laktózmentes)
  • 10 dkg margarin (laktózmentes)
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 db banán
  • 15 dkg csokoládé a tetejére

Elkészítés:

A krémhez 3 egész tojást, 3 evőkanál porcukrot, 1 vaníliás pudingot keverjük össze 3 dl tejjel, s főzzük sűrű krémmé. A krémet hagyjuk kihűlni. Mikor a krém már hideg, keverjük hozzá a 10 dkg vajból és 2 evőkanál cukorból kevert masszát, ezzel véglegesítve a krém állagát. Ezután, 6 tojássárgáját habosítsunk ki 6 evőkanál porcukorral, majd adjuk hozzá a 6 evőkanál kakaóport, a 3 evőkanál lisztet és a 1/2 csomag sütőport, majd keverjük hozzá a felvert tojásfehérje habot. Vigyázva, hogy ne törjük nagyon össze a habot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe süssük készre, vigxáva, higy ne száradjon ki. Ha a piskóta megsült (tűpróbával ellenőrizzük) vizes konyharuhára fordítsuk, majd egy nyújtófát helyezzünk a piskótára, s azzal együtt tekerjük fel, s hagyjuk kihűlni. Mikor már langyos a tészta a nyújtófát vegyük ki belőle, s  hagyjuk teljesen meghűlni a tésztát. Amikor a tészta is kihűlt, kenjük meg a krémmel, a szélére kevesebb kerüljön, helyezzünk el benne 2 db banánt, s óvatosan tekerjük fel. Ezután vonjuk be olvasztott csokoládéval, s tegyük hűtőbe felvágásig. 

623a83f5-01ba-48c7-85c0-bb0f0425598b.jpegd614a8b6-5440-45db-ba20-af4c6bb873f9.jpeg9e4d94e5-cd8e-49f0-9b8b-e96a888d6e88.jpeg195daa01-cac9-4230-9e6c-be5b06a7679c.jpeg 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr1614791894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása