Könnyű, friss, pikáns, villámgyors ebéd.
A csirke mindig jó választás, hiszen megfizethető, gyorsan elkészül, könnyen és ízletesen fűszerezhető, kiváló saláták, főzelékek, rizs, tészta, zöldség, tulajdonképp bármi mellé.
Adag: 2-4 fő
Ár: kb. 1100 Ft
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell
- só
- fekete bors
- 2-3 evőkanál mustár
- 1 evőkanál olíva olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 nagyobb paradicsom
- fél kígyóuborka
- fél csomag feta sajt
- csipetnyi oreganó
- pici olívaolaj (kb. 1 - 2 evőkanál)
- 100 g olíva bogyó (ízlés szerint zöld vagy fekete)
- 1 közepes fej lilahagyma
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, majd előbb félbe, majd a fél csirkemelleket keresztbe elvágjuk, hogy vékonyabb szeleteket kapjunk. Ezután sózzuk, borsozzuk. 1 evőkanál olíva olajat keverjünk össze a mustárral és a zúzott fokhagymával, majd jól dörzsöljük bele a húsba. Rakjuk félre nagyjából 30 percre (viszont, minél tovább pácolódik annál jobb, tehát ezt a folyamatot akár előző este is megléphetjük). Amíg a hús pácolódik, vágjuk nagyobb kockára a hagymát, az uborkát és a paradicsomot, adjuk hozzá a szintén kockákra vágott sajtot, sót, borsot, oregánó, locsoljuk meg olíva olajjal, és szórjuk rá az olíva bogyót, aminek a levével szintén meglocsolhatjuk a salátát, én legalább is meg szoktam tenni, ezzel is pluszt ízt adva a salátának. Jól keverjük össze és felhasználásig tegyük hűtőbe. A hús kevés olajon grill serpenyőbe sütve süssük készre, s amint ez megvan a forró húst már tálalhatjuk is a friss hideg salátával.