Néha - néha borzasztó édesség éhségem támad. Gondolom nem vagyok ezzel egyedül a világon. :)
Személy szerint, nálam az édesség éhség kimerül egy - két falat csoki, süti, cukorka elnyammogásában. S ezzel le is tudtam a kínzó ingerenciát. Szerencsére :) Azonban tudva levő, hogy egy szelet sütit nem lehet sütni, csak mert az ember lánya épp megkívánja. Így jobb híján, marad a sütés akkor, amikor vendégeket várok, vagy valamilyen eseményre sütök, vagy csupán, ha van aki az általam elfogyasztott 1, azaz egy darab sütemény további szeleteit elfogyasztja.
Az alábbi édesség abszolút a tömény kategóriába tartozik. Csokis, csokis, és még csokis is, egy kis chilivel megbolondítva.
Ár: 1000 Ft
Adag: 6 fő
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
-
12 dkg keserű kakaópor
-
15 dkg Liga margarin
-
20 g Inka Sweet Stevia (cukorban ez nagyjából 30 dkg-nak felel meg)
-
12 dkg liszt (liszt érzékenyeknek ugyanennyi darált mandula vagy dió, vagy gluténmentes liszt)
-
6 tojás
-
1 dl olaj
-
3 teáskanál vanília aroma
-
1 teáskanál chilipor
Elkészítés:
Egy edénybe beletesszük a vajat, felolvasztjuk, majd belekeverjük a kakaóport. Mikor szép egynemű masszát kapunk, beleszórjuk a chilit, óvatosan adagolva. Közben nem árt megkóstolni a csoki masszát. Akkor jó, ha nem érezzük ki túl erősen a chili ízét, mert az majd a sülés közben jön elő. Ha elkészültünk vele, lehúzzuk a tűzről és félre tesszük.
Egy tálban kézi mixerrel összekeverjük a lisztet, az édeítőt, a tojásokat, az olajat és a vaníliaaromát. Majd ehhez hozzáadjuk a kakaós masszát, és kézzel finoman egyneművé keverjük. Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, vagy sütőpapírral béleljük, és a masszát a tepsibe öntjük.
180 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhető, hogy megsült-e már. Nem lesz olyan folyós, ragacsos belsejű, mint a brownie-k általában. Ettől a "hamis" jelző. Bár lehet olyanra is sütni, ha valaki úgy szeretné, s ha előbb kivesszük a sütőből.
Tálalhatjuk natúr is, de őrölt chilivel pluszban megszórva is!