Adott egy kiló egész csirkecomb és adott egy kupac zöldségféle. Mi legyen az ebéd, hogy semmi ne vesszen kárba, de mégse kelljen egész nap a konyhában álldogálni? Ezek a gondolatok jártak a fejemben, és így született meg ez a módfelett egyszerű, mégis íz gazdag főétel.
Adag: 2-4 fő
Ár: kb. 1000 Ft
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 1 kg egész csirkecomb
- 1 kicsi cékla
- 1 csomag zöld spárga
- 2 egész fej fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 3-5 db gomba
- 2 db paradicsom
- 2 db répa
- pár rózsa brokkoli
- egy kis padlizsán fele felkarikázva
- fél doboz camambert sajt (rengeteg féle van, ki -ki választhat ízlése szerint)
- kevés zsír
- fűszerek: só, cayenne bors, őrölt kömény, rozmaring,
Az öntet elkészítését ezen a linken már korábban leírtam. Annyi változtatás van benne, hogy laktózmentes joghurtot és majonézt használtam.
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk, megtisztítjuk és darabokra vágjuk. A fokhagymát csak úgy héjastól félbe vágjuk, a hagymát, céklát nagyobb darabokra, míg a répát karikákra vágjuk. A csirke combot sózzuk, borsozzuk és hagyjuk picit állni. Eközben a zöldségeket is fűszerezzük. Kevés zsiradékot rakunk egy tepsibe, majd rászórjuk a darabolt zöldségeket. A sótól ezek levet fognak ereszteni melyben meg is puhulnak. A zöldségekre helyezzük a combokat és alufóliával letakarva, előmelegített 160 fokos sütőbe helyezzük. 30 perc sütés után levesszük az alufóliát, és hagyjuk tovább sülni még 10-15 percig amíg a hús meg nem pirul, a zöldségek leve pedig el nem párolog.
Míg a hús a sütőben van, elkészítjük a végtelenül egyszerű mártást és együtt tálaljuk őket. Aki szeretné akár egy adag rizst is főzhet mellé extra köretként, kiadós és tápláló a fogás.