Gluténmentes, laktózmentes, s végtelenül egyszerű. Kevés alapanyagból elkészíthető, sokáig eláll. S mire a fotó elkészült, süti nagyrésze elfogyott :)
Hozzávalók:
- 150 g vaj vagy margarin (nálam laktózmentes)
- 150 g cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 közepes tojás
- 150 g natúr joghurt (nálam laktózmentes)
- 400 g liszt (nálam gluténmentes It's a Miklos universal liszt)
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 2 tk cukrozatlan kakaópor
Elkészítés :
Az alapanyagokat a kakaó kivételével összekeverjük. Először a vajat a cukorral, majd a tojást keverjük hozzá, aztán a joghurtot, csipet sót, vaníliás cukrot és sütőport. Majd a 400 g lisztet óvatosan beleforgarjuk a nedves hozzávalókba, hogy egy lágy de nem ragacsos tésztát kapjunk. Ezután válasszuk ketté a tésztát, nekem 2x480 g lett mindkettő. Az egyikhez hozzáadjuk a kakaóport s jól össze dolgozzuk vele. A másik tésztához egy ek lisztet adunk még, majd azt is jól eldolgozzuk. Ezután a tésztákból kis golyókat formázunk, majd a golyókból hengereket, amiket félbe hajtunk s össze tekerünk. Ezután mindegyik csavart tészta megforgatjuk cukorba, s sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. 170 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk a tepsiben kihülni őket, mert melegen könnyen törnek. Sokáig elállnak. Kávé, tea mellé is kiváló.