Glutén és laktózmentes sós és sajtos ropi
2017. december 18. írta: Ízvilágom

Glutén és laktózmentes sós és sajtos ropi

Amióta gluténérzékeny lettem nem nagyon éreztem hiányát a "normális" nasiknak. Mindent el tudtam készíteni, de volt valami ami valami hihetetlenül hiányzott. Ez pedig a ropi volt.  Bár manapság már a ropi megvásárolható gluténmentes változatban is

most már majd minden üzletben, de az ára.... horribilis ahhoz képest mennyi van egy zacskóban. Ezért úgy döntöttem inkább kísérletezem, és majd lesz valami. Hát lett. Fincsi sós és sajtos ropi lett :)

Adag: 2 fő (speciel most én ropogtattam el az egészet annyira hiányzott már)

Ár: 500 Ft

Elkészítési idő: 25 perc

gm_lm_ropi_2.JPG

Hozzávalók:

  • 200 g Schar B mix liszt keverék 
  • 1 kávéskanál só
  • 3 g porélesztő
  • 130 ml langyos laktózmentes tej
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 2 ml Inka Sweet Stevia (vagy 1 kávéskanál cukor)
  • 100 g laktózmentes eidami sajt
  • plusz csipet só a szóráshoz

Elkészítés:

A hozzávalókat rakjuk a robotgépünkbe a sajt kivételével, és a dagasztó keverő szárral jól dolgozzuk ki. Rakjuk félre egy picit pihenni a tésztát (15 perc bőven elég), vegyük két részre, és az egyiket rizsliszttel szórt deszkán, vagy szilikon lapon nyújtsuk egészen vékonyra, nagyjából 2 mm vastagra. Ezután egy éles késsel vágjunk vékony csíkokat belőle. Picit laposabb lesz, mint a megszokott ropi, de finom. Egy sütőpapírral  bélelt tepsibe rakjuk őket és sózzuk meg kevés sóval, vagy nagy szemű sóval, majd süssük 180 fokos sütőben 10 percig.

Míg az első adag sül, a másik gombócba keverjük bele a sajtot, gyúrjuk át, és ebből csípjünk le kis golyókat, majd hengergessük őket a két tenyerünk közt, s így tegyük a tepsibe. Sózzuk és süssük 10 percig.

Legközelebb is kísérletezni fogok :) Végre ropi íz... még ha a kinézete nem is a legszebb :)

gm_lm_ropi_6.JPGgm_lm_ropi_3.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr4613507933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása