Mézes - Chilis csirkeszárnyak
2017. július 02. írta: Ízvilágom

Mézes - Chilis csirkeszárnyak

Igazi nyári kaja, amikor nem számít ha nyakig ragacsosak leszünk, amikor nem kívánunk nehéz és sok ételt megenni, de mégis valamit kell. Akár meccsnézős, akár kerti party-s akár csajos estés, önmagában, vagy egy kis salátával fogyasztós, és szigorúan kézzel evős, abbahagyhatatlan, pillanatok alatt elkészülő, egyszerű és olcsó étel.

Adag:6-8 fő

Ár: 1200 Ft

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 8-10 evőkanál méz ( bármilyen használható, én akácmézet használok, azt szeretem)
  • 2 teáskanál szezámmag
  • 2 mini chili paprika összetörve ( nálam az ablakban ez a mini fajta terem, de amilyen apró, annál csípősebb)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd zúzott foghagyma
  • 1 teáskanál keményítő

Elkészítés:

A pác hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd a megmosott, megtisztított csirkeszárnyakat beleforgatjuk és hagyjuk benne állni kb. negyed órán át. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a szárnyakat, és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Ezután még melegen én, megforgattam a szárnyakat újra a pácba, csak, hogy biztos ne maradjon el a ragacsos érzés. :) Valamint így teljesen elfogyott a megmaradt máz. Az én konyhámban minden alapanyagot fel kell használni, nem pazarlunk :) ;) 

 

chilis_mezes_csirkeszarny_1.jpgchilis_mezes_csirkeszarny_8.jpgchilis_mezes_csirkeszarny_12.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr2512634865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása