Igazi nyári kaja, amikor nem számít ha nyakig ragacsosak leszünk, amikor nem kívánunk nehéz és sok ételt megenni, de mégis valamit kell. Akár meccsnézős, akár kerti party-s akár csajos estés, önmagában, vagy egy kis salátával fogyasztós, és szigorúan kézzel evős, abbahagyhatatlan, pillanatok alatt elkészülő, egyszerű és olcsó étel.
Adag:6-8 fő
Ár: 1200 Ft
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 8-10 evőkanál méz ( bármilyen használható, én akácmézet használok, azt szeretem)
- 2 teáskanál szezámmag
- 2 mini chili paprika összetörve ( nálam az ablakban ez a mini fajta terem, de amilyen apró, annál csípősebb)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd zúzott foghagyma
- 1 teáskanál keményítő
Elkészítés:
A pác hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd a megmosott, megtisztított csirkeszárnyakat beleforgatjuk és hagyjuk benne állni kb. negyed órán át. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a szárnyakat, és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Ezután még melegen én, megforgattam a szárnyakat újra a pácba, csak, hogy biztos ne maradjon el a ragacsos érzés. :) Valamint így teljesen elfogyott a megmaradt máz. Az én konyhámban minden alapanyagot fel kell használni, nem pazarlunk :) ;)