Ahogy közeleg a hétvége, minduntalan felvetődik a "De mit főzzek??" kérdés.
Van, hogy van energiám kreatívan hozzá állni a kérdéshez, s van, hogy még a sarki boltig sem vagyok képes elvonszolni magam az alapanyagokért. Ilyenkor abból dolgozom, amit itthon épp rejt a hűtő.
Jelenleg is az utóbbi eset állt fent, így a szombati ebéd főszereplője a csirkecomb, a rizs, fűszerek és kevés megmaradt zöldség volt. Most is amolyan kreatívan, kiderül mi lesz belőle módszert követve dolgoztam. S látva az üres tányérokat t kell mondjam, fincsi kis ebéd kerekedett, pillanatok alatt.
Adag: 4 fő
Ár: 1000 - 1200Ft
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók:
- 4 felső csirkecomb
- 3 szál halványító zeller
- 1 kisebb vöröshagyma
- só
- bors
- Cayenne bors
- Pici csípős pirospaprika
- 1 kávéskanál kurkuma
- Csipet római kömény
- Kb 1 dl olaj
- 4 dl rizs ( én 2 dl-es poharat használok mérőeszközként)
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük kevés csípős pirospaprikával. Félretesszük míg a hagymát apró kockákra vágjuk, a zellert felkarikázzuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, s a csirkecombokra hirtelen kérget sütünk, majd kivesszük őket a serpenyőből. Ezután a hagymát megdinszteljük az olajban, rászórjuk a rizst, s pár perc után rászórjuk a kurukumát a cayenne borsot, a római köményt, s felöntjük vízzel. Dupla annyival, mint maga a rizs. Jól elkeverjük, majd visszatesszük bele a csirkecombokat, és egy fedővel (vagy alufóliával) lefedve sütőbe rakjuk és nagyjából 20 percig sütjük kis lángon. 20 perc után rászórjuk a darabolt zellert, és már fedő nélkül sütjük még kb. 10 percig.
Tálalásnál petrezselyemmel, vagy darabolt metélőhagymával szórjuk meg.