Enyhén csípős serpenyős csirkecombok
2017. február 19. írta: Ízvilágom

Enyhén csípős serpenyős csirkecombok

Ahogy közeleg a hétvége, minduntalan felvetődik a "De mit főzzek??" kérdés. 

Van, hogy van energiám kreatívan hozzá állni a kérdéshez, s van, hogy még a sarki boltig sem vagyok képes elvonszolni magam az alapanyagokért. Ilyenkor abból dolgozom, amit itthon épp rejt a hűtő. 

Jelenleg is az utóbbi eset állt fent, így a szombati ebéd főszereplője a csirkecomb, a rizs, fűszerek és kevés megmaradt zöldség volt. Most is amolyan kreatívan, kiderül mi lesz belőle módszert követve dolgoztam. S látva az üres tányérokat t kell mondjam,  fincsi kis ebéd kerekedett, pillanatok alatt. 

Adag: 4 fő

Ár: 1000 - 1200Ft

Elkészítési idő: 1 óra

Hozzávalók:

  • 4 felső csirkecomb
  • 3 szál halványító zeller
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • bors
  • Cayenne bors
  • Pici csípős pirospaprika
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • Csipet római kömény
  • Kb 1 dl olaj
  • 4 dl rizs ( én 2 dl-es poharat használok mérőeszközként)

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük kevés csípős pirospaprikával. Félretesszük míg a hagymát apró kockákra vágjuk, a zellert felkarikázzuk. 

Egy serpenyőben olajat hevítünk, s a csirkecombokra hirtelen kérget sütünk, majd kivesszük őket a serpenyőből. Ezután a hagymát megdinszteljük az olajban, rászórjuk a rizst, s pár perc után rászórjuk a kurukumát a cayenne borsot, a római köményt, s felöntjük vízzel. Dupla annyival, mint maga a rizs. Jól elkeverjük, majd visszatesszük bele a csirkecombokat, és egy fedővel (vagy alufóliával) lefedve sütőbe rakjuk és nagyjából 20 percig sütjük kis lángon. 20 perc után rászórjuk a darabolt zellert, és már fedő nélkül sütjük még kb. 10 percig. 

Tálalásnál petrezselyemmel, vagy darabolt metélőhagymával szórjuk meg. 

img_5515.JPGimg_5525.JPGimg_5517.JPGimg_5523.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr1712272243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása