Ma ismét egy töltött krumplit hoztam. Amely, személy szerint a sokféle töltött krumplim közül a kevencem. Szeretem a hozzávalókat külön - külön is, így egyben pedig számomra bármivel felér. Nem kell hozzá sok hozzávaló, nem kell hozzá agysebésznek sem lenni, hogy elkészítsük. Finom, egyszerű, olcsó.
Még valamiben jeleskedik ez az étel. :) Mégpedig abban, hogy nem egy fogyókúrás finomság. De bizony vannak napok, mikor igenis kell a kényeztetés, és nem érdekel hány kalória az ami akkor épp boldoggá teszi az ízlelő bimbóimat :)
Kövezzenek meg érte, de én mindig azt ettem amihez kedvem volt, ami ízlett, amit megkívántam, és nem néztem soha a kalóriákat. Ez baj? Tudja fene.
Nos, akkor kezdjünk is hozzá...
Adag: 2 adag
Ár: 800 Ft
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
-
4 db krumpli nagyobbak
-
1 db lilahagyma
-
15 dkg szalonna
-
4 db tojás
-
2 kávéskanál só : 1 a főzővízbe, 1 az ízesítéshez
-
1 csipet bors
-
1 csipet ételízesítő
-
4 karika csípős paprika
Elkészítés:
A krumplikat alaposan megtisztítjuk, és sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük.( Én nagyjából 15 percig főztem.) Míg a krumplik hűlnek, egy serpenyőben megpirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát. Ezután apró kockákra vágunk egy fél fej lilahagymát, aminek a másik felét karikákra vágjuk.
Mikor a krumplik kihűltek, karalábé vájóval kiszedjük a krumplik közepét, majd bele szórunk egy kevés kockákra vágott lilahagymát és szalonnát, majd minden burgonya közepébe beleütünk egy- egy tojást, és szórunk rájuk még egy kevés szalonnát és hagymát. ( Aki szereti a csípős ételeket, az szórhat rá apró karikára vágott zöld vagy piros csípős paprikát) Egy tepsibe rakjuk őket, és a kiszedett burgonyák belsejét, valamint a felkarikázott lilahagymát, és a megmaradt szalonnát is a tepsibe szórjuk. Ezután kevés sóval és vegetával, valamint borssal ízesítjük a tepsi tartalmát.
Alufóliával letakarva sütjük nagyjából 15 percig közepes lángon, majd a fóliát levéve még 15 percig sütjük, hogy szépen megpiruljon!