Őszibarack leves laktózmentesen
2016. július 14. írta: Ízvilágom

Őszibarack leves laktózmentesen

Ismét egy villámgyors, kevés alapanyagból készült finom nyári levest készítettem. 

Mostanában azt veszem észre, hogy  igen - igen lusta szakács lettem :) Vagy csak kifacsar a hőség, és nincs kedvem sokat pepecselni. Máskor pedig akár órákat eltöltök a konyhában, az én kis világomban. Persze az, hogy gyorsan készül el valami, egy picit sem von le a kész "mű" értékéből, ízéből, s látványából. (Legalább is remélem :D )

Megjegyzés: Ami ennek a levesnek az előnye, hogy a gyerekek is szeretik, és akár, mivel pürésítve van, így az egészen picurkák is fogyaszthatják. Őszibarackot a babáknak 7 hónapos kortól ajánlatos adni. No persze a tejet ez esetben érdemes anyatejre, vagy növényi tejre cserélni. 

Adag: 2 fő

Ár: 400 Ft

Elkészítési idő: 10 perc+ hűtés

Hozzávalók: 

  • 4 nagyobb őszibarack (kb 60 dkg)
  • 2 evőkanál méz (ízlés szerint lehet több, és helyettesíthető cukorral vagy édesítőszerrel) 
  • 2 dl laktózmentes tej
  • 1 dl lakzózmentes tejszín
  • csipet fahéj

Elkészítés:

A barackokat alaposan mossuk meg, távolítsuk el a magját majd vágjuk darabokra. Egy magas falú edénybe szórjuk bele a barackot, a mézet a tejet és a tejszínt, és egy botmixerrel pépesítsük. Sűrűsége tej hozzáadásával szabályozható. 

Tálaláskor hintsük meg kevés fahéjjal, s díszítsük szeletelt barackkal. Lehűtve a legfinomabb!

 image_122.jpegimage_123.jpegimage_124.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr138884760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása