Ismét egy villámgyors, kevés alapanyagból készült finom nyári levest készítettem.
Mostanában azt veszem észre, hogy igen - igen lusta szakács lettem :) Vagy csak kifacsar a hőség, és nincs kedvem sokat pepecselni. Máskor pedig akár órákat eltöltök a konyhában, az én kis világomban. Persze az, hogy gyorsan készül el valami, egy picit sem von le a kész "mű" értékéből, ízéből, s látványából. (Legalább is remélem :D )
Megjegyzés: Ami ennek a levesnek az előnye, hogy a gyerekek is szeretik, és akár, mivel pürésítve van, így az egészen picurkák is fogyaszthatják. Őszibarackot a babáknak 7 hónapos kortól ajánlatos adni. No persze a tejet ez esetben érdemes anyatejre, vagy növényi tejre cserélni.
Adag: 2 fő
Ár: 400 Ft
Elkészítési idő: 10 perc+ hűtés
Hozzávalók:
- 4 nagyobb őszibarack (kb 60 dkg)
- 2 evőkanál méz (ízlés szerint lehet több, és helyettesíthető cukorral vagy édesítőszerrel)
- 2 dl laktózmentes tej
- 1 dl lakzózmentes tejszín
- csipet fahéj
Elkészítés:
A barackokat alaposan mossuk meg, távolítsuk el a magját majd vágjuk darabokra. Egy magas falú edénybe szórjuk bele a barackot, a mézet a tejet és a tejszínt, és egy botmixerrel pépesítsük. Sűrűsége tej hozzáadásával szabályozható.
Tálaláskor hintsük meg kevés fahéjjal, s díszítsük szeletelt barackkal. Lehűtve a legfinomabb!