Villám gyors vacsorát szerettem volna, nem volt kedvem pepecselni. Azonban szerettem volna valamit, ami mégis feldobja az asztalt, mégsem kell egész délután a tűzhely mellett állnom.
Emiatt született meg ez a tál, melynek összetevői minden hűtőben megtalálhatóak így tavasszal, húsvét környékén. Nem is oly régen nézegettem különféle étel fotókat, s ebből merítettem az ötletet.
Hozzávalók:
- 2 főtt tojás (fejenként)
- 2 virsli (fejenként)
- 2 szelet sonka
- pár levél jégsaláta
- 1 szem retek
- 5 dkg trappista sajt
- 5 dkg cheddar sajt
- 1 paradicsom
- pici majonéz és szemes bors a díszítéshez
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, ez nagyjából 8-10 perc. A retket megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük. A virsliket megfőzzük, majd a végüket bevágjuk, hogy úgy nézzen ki, mint egy polip karja. Közben tányérra halmozunk egy adag salátát, két szelet sonkát. Erre helyezzük el a megtisztított főtt tojásokat, melyeknek az egyik felén apró bemetszést végzünk, ahová a retek szeletek kerülnek, mint az egérkék füle. Szemes borssal helyettesítjük az egérkék szemét. A tányér másik felére rakjuk a kis polipokat, melyeknek a szeme, szája kevés majonéz segítségével készül.
A tányér közepére egy egész főtt tojás kerül, egy fél paradicsommal a tetején. A paradicsom belsejét kikaparjuk, és ráhelyezzük a tojásra. Majonéz segítségével megrajzoljuk a gomba pöttyeit.
Kevés sajtot szeletelünk hasábokra, majd rászórjuk a tálra ezt is. Pirítóssal, friss kenyérrel tálaljuk.