Szeretem a salátákat, sok félét készítettem már eddig is. Most épp egy sok sajtból álló, magvas finomságot készítettem.
Adag: 2 fő
Ár:1000 Ft
Hozzávalók:
- 1 csomag (200 g) saláta mix. Fejenként 100 g
- 5 dkg vörös cheddar sajt. Fejenként 2,5 dkg
- 5 dkg ementali sajt. Fejenként 2,5 dkg
- 5 dkg kék penészes sajt. Fejenként 2,5 dkg
- 5 dkg feta sajt. Fejenként 2.5 dkg.
- 2 db tojás. Fejenként 1 db
- 4 teáskanál magkeverék. Fejenként 2 kanál. (nálam, egyik nagyáruházunkban kapható keverék : lenmag, napraforgómag, szezámmag)
- 2 szál póréhagyma- Fejenként 1 szál.
- 2 db retek. Fejenként 1 db.
- 1 db paradicsom. Fejenként 0,5 db.
Az ezersziget öntethez:
- 3 ek. majonéz
- 2 ek. ketchup
- 1 púpos evőkanál görög joghurt
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 csipet ételízesítő
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 kisebb csemege uborka (kovászos uborkával is remek)
MEGJEGYZÈS: Férfiaknak (érts: húsimàdóknak) tálalàskor pirított bacont vagy sült sonka csíkokat adhatunk hozzá.
Elkészítés:
Az öntet készítésével kezdjük. A majonézt, a ketchupot, a joghurtot összekeverjük a fűszerekkel, majd apróra vágjuk a hagymát és az uborkát is. Ezeket beleszórjuk a keverékünkbe, majd jó alaposan összeforgatjuk őket. Fogyasztásig hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A salátához a tojást keményre főzzük. A póréhagymát és a retket megtisztítjuk és apró karikákra, vékony szeletekre vágjuk. A sajtokat apró kockákra, csíkokra vágjuk. A salátát tányérokra halmozzuk, rászórjuk a póréhagymát és a retket, majd a sajtokat is. A főtt tojást félbe vágjuk, majd a tányér közepére, a saláta tetejére helyezzük. A magkeveréket a salátára szórjuk, és már kész is van a friss, ízletes, gyors ebdéd, vagy vacsora.