Ma egy finom és igen gyorsan fogyó sütit hoztam. Nem túl édes és épp eléggé savanykás. Én épp ezért szeretem. A barátaim is imádták, és tényleg pikk - pakk elfogyott. Legnagyobb örömömre. :) Az elkészítése sem bonyolult, így bárki képes rá, hogy ha rászán egy órácskát.
Adag: 4-6 fő
Ár: 700 Ft
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2.5 bögre liszt
- 1 sütőpor
- 200 g vaj
- 2 ek. cukor
- 1 tojás sárgája
- 1-2 ek. víz
Töltelék:
- 5-6 alma
- 2 őszibarack
- fél bögre cukor
- 2 ek. fahéj
- 2 ek finomliszt
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük és amíg a tölteléket elkészítjük, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük.
A töltelékhez meghámozzuk és felszeleteljük az almát és a barackot. Hozzáadunk fél bögre cukrot, a reszelt citrom héját, a fahéjat és a lisztet. Ezt összekeverjük és állni hagyjuk.
A tésztát két részre osztjuk. Egy nagyobb egy kisebb részre. Mindkét gombócot kinyújtjuk a nagyobb tésztát a kivajazott sütőforma aljára nyomkodjuk, majd ráhelyezzük a gyümölcsöt és a tetejére rárakjuk a tészta másik felét. Az oldalainál összenyomkodjuk az alsó tésztával és közepes lángon előmelegített sütőben készre sütjük.
Megjegyzés:
Az alma és az őszibarack helyett akár bogyós gyümölcsöt, sárgabarackot, vagy ízlés szerint bármilyen más gyümölcsöt használhatunk