Gluténmentes Schär B Mix kenyér, zsemle
2015. március 14. írta: Ízvilágom

Gluténmentes Schär B Mix kenyér, zsemle

Adag: 2 fő

Ár: 800 Ft

Elkészítési idő: 90 perc

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg Schär B mix liszt
  • 15 dkg friss élesztő vagy 10 dkg száraz élesztő
  • 10 dkg margarin vagy 30 ml olaj
  • 3 db tojás
  • 3 dl langyos tej vagy víz
  • 1 tk só

 

Elkészítés:

Egy evőkanál lisztet egy csipet cukorral, 1 dl langyos tejjel és az élesztővel felfuttatjuk. A maradék lisztet és a többi hozzávalót egy tálba öntjük, s mikor az élesztő felfutott, azt is hozzáadjuk az alapanyagokhoz, s robotgéppel, vagy akár kézi erővel addig keverjük, míg egynemű masszát kapunk. A kikevert tésztát egy kiolajozott, vagy margarinnal kikent, kilisztezett sütőformába öntjük, és meleg helyen hagyjuk kelni kb 15 percig, míg a duplájára dagad, majd előmelegített, 200 fokos sütőben nagyjából 50 percig sütjük

kenyer_zsem_9.jpgkenyer_zsem_22.jpg

 

Megjegyzés:

Mivel a gluténmentes lisztek nem állnak össze olyan gyorsan, mint a hagyományos fehér liszt, így valamivel tovább kell keverni a tésztát, mint a glutént tartalmazó társaikat. És az állaguk sem lesz olyan ruganyos, igazi megszokott kelt/dagasztott tészta, hanem sokkal lágyabb, már - már folyós állagot kapunk. Legjobban egy sűrű palacsintatésztához tudnám hasonlítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr527268417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása