Adag: 2 fő
Ár: 800 Ft
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
- 50 dkg Schär B mix liszt
- 15 dkg friss élesztő vagy 10 dkg száraz élesztő
- 10 dkg margarin vagy 30 ml olaj
- 3 db tojás
- 3 dl langyos tej vagy víz
- 1 tk só
Elkészítés:
Egy evőkanál lisztet egy csipet cukorral, 1 dl langyos tejjel és az élesztővel felfuttatjuk. A maradék lisztet és a többi hozzávalót egy tálba öntjük, s mikor az élesztő felfutott, azt is hozzáadjuk az alapanyagokhoz, s robotgéppel, vagy akár kézi erővel addig keverjük, míg egynemű masszát kapunk. A kikevert tésztát egy kiolajozott, vagy margarinnal kikent, kilisztezett sütőformába öntjük, és meleg helyen hagyjuk kelni kb 15 percig, míg a duplájára dagad, majd előmelegített, 200 fokos sütőben nagyjából 50 percig sütjük
Megjegyzés:
Mivel a gluténmentes lisztek nem állnak össze olyan gyorsan, mint a hagyományos fehér liszt, így valamivel tovább kell keverni a tésztát, mint a glutént tartalmazó társaikat. És az állaguk sem lesz olyan ruganyos, igazi megszokott kelt/dagasztott tészta, hanem sokkal lágyabb, már - már folyós állagot kapunk. Legjobban egy sűrű palacsintatésztához tudnám hasonlítani.