Hmm... Leves, leves, de milyen leves? Nem vagyok nagy leveses. De tény, hogy néha azért jól esik egy - egy tányér gőzölgő finomság. S, hogy ne mindig a szokványos húslevest készítsem el, hát úgy gondoltam, most ennék egy kis gulyás levest. De mégsem vörös húsból, hanem ha már csirkemell van itthon, hát abból. Nekem jobban ízlett, mint a hagyományos gulyás leves.
Kicsit könnyebb, kicsit lágyabb, kicsit más, mint az eredeti, de igazán finom.
Adag: 2 fő
Ár: 1300 Ft
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 2 db burgonya
- 3 db egész szemes bors
- 1 kanál olaj
Elkészítés:
A zöldségeket és a húst megtisztítjuk. A hagymát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával és rárakjuk a felkockázott húst. Annyi vízzel öntjük fel ami épp ellepi. Mikor a hús félig megfőtt, hozzá adjuk a zöldségeket s tovább főzzük, míg a hús és a zöldségek is puhára nem főnek.