Talán szokatlan, de ízletes étel. Akár önmagában, akár köretként is kiváló.
Aki nem szereti az olíva bogyót az nyugodtan kihagyhatja
A kaliforniai paprikák színe lehet piros, sárga, zöld, de akár minden színt felhasználhatunk. Ízlés dolga. Sőt véleményem szerint kinézetre akkor szép ha minél színesebb
Ár: 800 Ft
Adag: 2 fő
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
-
10 dkg hajdina
-
2 marék dió 8-10 dkg
-
20 dkg fetasajt
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 db citrom
-
2 db kaliforniai paprika
-
1 csipet só
-
1 kávéskanál szárított oregánó
-
2-3 evőkanál olíva olaj
-
10 dkg olívabogyó
Elkészítési idő:
A hajdinát bő sós vízben kifőzzük, majd kihűtjük. Eközben a paprikát kicsumázzuk, megmossuk, majd vékony csíkokra vagy kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. A fokhagymákat apróra vágjuk, vagy fokhagyma nyomóval összezúzzuk. Amikor a paprika kellőképp megpárolódott, hozzá adjuk a fokhagymát, az oregánót, sót, és a citrom levét, majd párszor még átforgatjuk, s amikor a citromlé nagy része elpárolgott lekapcsoljuk alatta a gázt és félre tesszük hűlni.
A diót egy üres serpenyőben megpirítjuk, majd összetörjük apróbb darabokra.
Mikor a hajdina, a dió és a paprika is kihűlt, összekeverjük őket egy nagyobb tálban, s adjuk hozzá az olíva bogyót illetve a feta sajtot.
Ha, túl száraznak ítélnénk meg, locsoljuk meg még kevés olíva olajjal, citromlével