Ez aztán egy igazán kiadós, és még annál is egyszerűbb reggeli. Alig pár hozzávaló, s még is egész napra feltölt energiával. Tulajdonképp én a hűtőben fellelhető megmaradt alapanyagokkal dolgoztam, így semmi nem ment kárba szerencsére, s a bendőnket is jól megtömtük.
Ada: 2 fő
Ár: kb. 800 Ft
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- Fejenként 1 virsli vagy bármilyen grill kolbász
- kb 20 dkg gomba (nálam most laska gomba volt itthon)
- 1-2 tükörtojás fejenként
- Fejenként 1 szép nagy szelet sonka (vagy húsos szalonna)
- fél doboz konzerv paradicsomos bab
- 1 gerezd fokhagyma
- Fejenként 1 db paradicsom (vagy 2-3 db koktél paradicsom)
- kevés olaj a sütéshez
- só, bors
Elkészítés:
Kevés olajat hevítünk, majd a sonka szeleteket és a virslit ropogósra sütjük. Mikor kész, tányérra szedjük, s ugyanebben a serpenyőben a darabokra szedett, vagy vágott gombát pirosra hevítjük. Ezalatt egy másik serpenyőben a zúzott fokhagymát összevegyítjük a babbal, s mikor összerottyant, azt is a sonka mellé szedjük a tányérra. Míg a gomba sül, hozzá adagoljuk a karikázott paradicsomot is, sózzuk, borsozzuk,s egy picit sülni hagyjuk együtt a zöldségeket. Egy újabb serpenyőben a tojásokat sütjük készre kevés olajon. Sülés után a zöldségeket ízesíthetjük sóval, borssal, bár szerintem a sonka önmagában is elég sós, de ez ízlés kérdése. Miután a gomba megpirult, a tojások megsültek, azokat is a tányérra halmozzuk, s vagy forró sütőben, vagy mikróban egyet melegítünk rajta, hogy forrón tálalhassuk. Kenyérrel (nálam gluténmentessel) bőséges, kiadós reggeli.