Újévi lencse gulyás
2018. január 02. írta: Ízvilágom

Újévi lencse gulyás

lencse_gulyas_1.JPG

Itt az új év, itt a jól megszokott lencse és sertés hús napja :) Mert ez a szokás, mert a babonák élnek, mert ha már ez a pici hitünk és reményünk sem lenne, akkor mit sem érne a reménnyel teli Új Év. Jó étvágyat és legyen szerencsénk az Új Évben :)

Adag: 2-4 fő

Ár: kb. 900 Ft

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Hozzávalók:

  • 20 dkg sertés lapocka felkockázva
  • 15 dkg lencse
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 csomag petrezselyem
  • kis darabka zeller
  • kis darabka karalábé
  • 1 krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • tálaláshoz tejföl (nálam laktózmentes)
  • 2-3 babérlevél
  • ízlés szerint só, bors
  • pár csepp ecet

Elkészítés:

A lencsét elkészítés előtti este válogassuk ki alaposan, majd áztassuk be annyi vízbe ami épp ellepi. Ugyanebben a vízben kezdjük el főzni a lencsét. A húst tisztítsuk meg alaposan, majd kockázzuk fel, s adjuk a lencséhez. A zöldségeket pucoljuk meg, répát, fehérrépát, zellert, krumplit kockázzuk fel, majd mikor a leves először felhabzott, szedjük le a habot róla, s adjuk hozzá a karalábét, zellert, vöröshagymát, fokhagymát, petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a babérlevelet és főzzük nagyjából 20 percig, majd adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket is, s főzzük készre a levest. Ez lassú főzés mellett nagyjából 40 perc alatt fő készre.

Tálaláskor adjunk a leveshez kevés tejfölt és pár csepp ecetet.

lencse_gulyas_2.JPGlencse_gulyas_5.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr413540519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása