Nem vagyok nagy csoki evő. Mondhatjuk, hogy jóformán én vagyok az, akinél megromlik a csoki. :) De a család apraja - nagyja viszont szereti, így készült el ez a home made csoki.
Természetesen laktóz és gluténmentesen.
Adag : 2-4 fő
Ár: 1300 Ft
Elkészítési idő: 15 perc + hűtés
Hozzávalók:
Tésztához:
- 13 dkg mandulaliszt
- 7 dkg cukor
- 4 dkg laktózmentes vaj
- 1 db tojás
Krêmhez:
- 10 dkg cukor
- 10 dkg laktózmentes vaj
- 25 dkg földimogyoró sós, pörkölt
- 510 dkg laktózmentes főző tejszín
- 20 dkg étcsoki a tetejére
Elkészítés:
A tészta összetevőit jól összegyúrjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt, 22x12 cm átmérőjű tepsibe rakjuk, s előmelegített sütőben, kb 180 fokon, 15 perc alatt készre sütjük. A cukrot egy lábasban megkaramellizáljuk, majd hozzá adjuk a vajat, utána pedig a tejszínt. Forrástól számított nagyjából 10 perc alatt, folyamatos keverés mellett, sűrűre főzzük. (Ha nem lesz rögtön sűrű, nem kell megijedni, idővel megdermed). Ezután hozzá keverjük a mogyorót, jól átforgatjuk, és kicsit félre tesszük, míg kissé megszilárdul/kihűl. A kihűlt tésztára rákanalazzuk a cukros mogyorós masszát, majd hagyjuk teljesen kihűlni, megszilárdulni. Mikor már kellőképp szilárd, felszeleteljük, s olvasztott csokiba mártjuk, majd Folpackra rakva hűtőbe téve hagyjuk, míg a csoki megköt rajta.