Ezt a sütit egy barati összejövetel alkalmával készítettem el, ismét amolyan majd csak lesz valami alapon. Hiszen a túró is jó, a rebarbara is jó és a pite - pláne ha valaki pite mániás - is jó. :)
Hát így született Ő. És nagy örömömre a "hú ez jó" vagy a "ez tényleg nagyon finom" mondatok mellet csupán csak a morzsa maradt belőle :)
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg gluténmentes lisztkeverék
- 25 dkg Liga margarin
- 3 ek cukor
- 3 db tojássárgája
- 1 csipet só
Töltelékhez:
- 0,5 kg laktózmentes túró
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 3 evőkanál rizsliszt
- 4 szál rebarbara
Elkészítés:
A tészta hozávalóit összegyúrjuk, majd kb. 20 percre hűtőbe tesszük.
Ha kicsit megkeményedett két részre osztjuk és egy tepsibe nyomkodjuk. A szélein picit magasabbra hagyjuk a tésztát, majd a tészta alját villával megszúrkodjuk, s sütőpapírt helyezünk rá, amire rizst, száraz babot, lencsét helyezünk nehezeknek, hogy a tészta ne emelkedjen fel. (Ez a tészta mennyiség két kerek pite tepsibe bőségesen elegendő volt.) Ezután nagyjából 15 percig sütjük közepes lángon, s mikor már szépen pirul a tészta, levesszük róla a nehezeket. A rebarbarát megtisztítjuk, mad felszeleteljük, es a töltelék többi összetevőivel összekeverjük és beletöltjük a pitékbe. Ezután meg nagyjából 15 percig sütjük.
Tálalás előtt picit várjunk, hogy picit kihűljön a túró, szórjuk meg porcukorral ha extrán édesen szeretjük.