Úgy gondoltam, ha már mentes, akkor legyen mindentől mentes. Esetemben a glutén és a laktózmentesség egyértelmű ugyebár. Azonban most a szénhidrátotis száműztem. Hiszen ha már mindketten igyekszünk a Zurammal még a tél előtt pár kilót leadni, akkor a szénhidrát kiiktatása egy fontos lépés ebben az ügyben. Így a krumpli helyett jött a zeller, a husi bundája helyett jött a baconben sütés. Nekem bejött :)
Adag: 2-4 fő
Ár: 1600 Ft
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 4 szelet sertés karaj
- 125 g feta sajt
- 3 teáskanál (laktózmentes)tejföl
- 50 g olivabogyó
- 1csomag szeletelt bacon
- csipetbfehérbors
- csipet feketebors
- 1 nagyobb zeller
- 2 szál újhagyma
- 50 g margarin (nálam vénusz)
- laktózmentes tej
Elkészítés:
A húst klopfoljuk ki jó alaposan, ennél a folyamatnál kiadhatjuk minden dühünket :), majd borsozzuk meg kissé. Sót nem használtam, mert a bacon is és a fetasajt is sós.
A sajtot keverjük össze az apróra vágott olíva bogyóval, csipet fehérborssal, és 2-3 kanál tejföllel. Ne folyjon, de legyen kenhető az állaga. Ezután kenjük meg vele a husikat, tekerjük fel, s minden szeletet csomagoljunk be három szelet baconbe. A végeit hústűvel összetűzzük, majd egy teflon tepsibe helyezzük, s alufóliával lefedve nagyjából 20 percig sütjük, közepes lángon, előmelegített sütőben. Húsz perc után vegyük le róla a fóliát, s hagyjuk, hogy a bacon megpiruljon.
Míg a hús sül, a zellert kockázzuk fel és sós vízben főzzük puhára. Ha megfőtt, öntsük le róla a vizet, törjük össze krumplinyomóval, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a margarint, majd annyi tejet, hogy megfelelő állagú legyen. Kicsit mindenképp hígabb lesz, mint a krumpliból készült.