Ha már kakas, akor kimkell próbálni új nem szokványos ízeket. Bár számomra a vörösboros kakast semmi nem múlja felül, azért ez is nagyon finom volt. ;)
Adag: 2-4 fő
Ár: 1000 Ft
Elkészítési idő: 65 perc
Hozzávalók:
- 2 db kakas alsó és felső comb (vagy csirke, ízlés szerint)
- 1 liter víz
- 1 csipet kurukuma
- 1 tk morzsolt gyömbér
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- 1 ek kukoricaliszt
Elkészítés:
A húsokat feltesszük főni sima vízben. Adunk hozzá sót, borsot. Idő közben az esetleges habját leszűrjük, és mikor már puha, de még nem omlik le a csontról a hús, kivesszük a léből a húsokat. Majd adunk a léhez egy kávéskanálnyi morzsolt gyömbért, valamint egy csipetnyi kurkumát. Épp csak a színe miatt.
Közben lereszelünk 10 dkg sajtot, s ezt is az alapléhez szórjuk, és addig keverjük míg teljesen el nem olvad a sajt. Közben kóstoljuk meg, ha só, bors hiányzik pótoljuk. Kevés, nagyjából egy evőkanál kukoricaliszttel sűrítjük a mártást. Mikor a sajt teljesen felolvadt visszatesszük a húst a mártásba és kb 10 percig hagyjuk még összefőni.
Kölessel vagy sima rizzsel tálaljuk.