Diós körtekrém leves laktózmentesen
2016. szeptember 07. írta: Ízvilágom

Diós körtekrém leves laktózmentesen

 

Egyre több körtét lehet látni a piacon, a boltok polcain. S van, hogy már egészen édes, lédús finom gyümölccsel találhatjuk szembe magunkat. Na egy adag ilyen ínycsíklandó gyümölccsel találtam szembe magam én is, s ebből született ez a kellemes leveske. 

Ár: 700 Ft

Adag: 2 adag

Elkészítési idő: 30 perc

 

Hozzávalók:

  • 4 db körte (én vilmoskörtét használtam)

  • 6 dl laktózmentes tej (épp csak amennyi ellepi a gyümölcsöt)

  • 3 ek méz 

  • 1 csipet fahéj

  • 4-5 szem szegfűszeg

  • 1 dl laktózmentes tejszín 

  • darált vagy aprított dió díszítéshez

    Elkészítés:

    A körtéket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és épp annyi tejben, hogy ellepje a gyümölcsöt, elkezdjük puhára főzni. Fűszerként, három evőkanál mézet, egy csipet fahéjat, illetve pár szem szegfűszeget adunk hozzá.

    Mivel a tej hamar kifut, vigyázzunk a forrásánál. Nagyjából húsz perc főzés után, kiszedjük belőle a szegfűszegeket, s mikor már kellőképp puha lett a körte, turmixgépbe kanalazzuk a gyümölcsöt a tejjel együtt, majd összeturmixoljuk.

    Ezután visszaöntjük a lábosba a masszát, és újra felforraljuk. Az első forrás után nagyjából 1 dl tejszínt öntünk hozzá, amitől még krémesebb lesz a leves.

    Meleg és hidegen is fogyasztható!

    Tálalás előtt darált dióval, vagy apróra vágott dióval szórjuk meg!

    dios_kortekrem_leves_6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr517268313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása