Egyre több körtét lehet látni a piacon, a boltok polcain. S van, hogy már egészen édes, lédús finom gyümölccsel találhatjuk szembe magunkat. Na egy adag ilyen ínycsíklandó gyümölccsel találtam szembe magam én is, s ebből született ez a kellemes leveske.
Ár: 700 Ft
Adag: 2 adag
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
-
4 db körte (én vilmoskörtét használtam)
-
6 dl laktózmentes tej (épp csak amennyi ellepi a gyümölcsöt)
-
3 ek méz
-
1 csipet fahéj
-
4-5 szem szegfűszeg
-
1 dl laktózmentes tejszín
-
darált vagy aprított dió díszítéshez
Elkészítés:
A körtéket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és épp annyi tejben, hogy ellepje a gyümölcsöt, elkezdjük puhára főzni. Fűszerként, három evőkanál mézet, egy csipet fahéjat, illetve pár szem szegfűszeget adunk hozzá.
Mivel a tej hamar kifut, vigyázzunk a forrásánál. Nagyjából húsz perc főzés után, kiszedjük belőle a szegfűszegeket, s mikor már kellőképp puha lett a körte, turmixgépbe kanalazzuk a gyümölcsöt a tejjel együtt, majd összeturmixoljuk.
Ezután visszaöntjük a lábosba a masszát, és újra felforraljuk. Az első forrás után nagyjából 1 dl tejszínt öntünk hozzá, amitől még krémesebb lesz a leves.
Meleg és hidegen is fogyasztható!
Tálalás előtt darált dióval, vagy apróra vágott dióval szórjuk meg!