Vegyes Savanyúság
2016. augusztus 20. írta: Ízvilágom

Vegyes Savanyúság

Adag:

5-6 befőttes üvegnyi

Elkészítési idő:

30 perc

Ár:

 1500 Ft

Hozzávalók:

Hozzávalók tekintetében mindenki annyit használ, amennyi savanyúságot szeretne eltenni, s mindenki ízlés szerint tehet bele bármilyen zöldséget!

Ebbe a következők kerültek bele:

  • 1 kis patiszon
  • 2 db répa
  • 1 fél fej karfiol
  • 6-8 db apró uborka
  • 10-12 db gyöngyhagyma
  • 1-2 TV paprika
  • egy cikk káposzta
  • 1 marék zöld koktélparadicsom

A savanyúság tartósító elkészítése:

  • 2 l víz
  • 10 dkg só
  • 20 dkg cukor
  • 1 kávéskanál nátruim benzonát
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál kénpor
  • 3 dl 10%-os ecet,
  • bors, babérlevél

Elkészítés:

Míg a levet feltesszük a tűzre forrni, addig a zöldségeket megpucoljuk és a kívánt méretű és formájú szeletekre vágjuk, majd beletöltjük a befőttes üvegekbe. Amikor a lé felforr meg kell várni, míg kihűlt s csak utána lehet ráönteni a zöldségekre. Az ecetet NE rakjuk bele a lébe, amíg az forr, csak amikor már levettük a tűzről, vagy amikor már kihűlt. Miután nyakon öntöttük a lével, légmentesen lezárjuk az üvegeket és szépen felsorakoztatjuk a kamra polcára őket.  Felbontás után nem kell hűtőben tartani, mert nem romlik meg. Ha marad pluszban a savanyúság levéből - márpedig valószínűleg marad - akkor akár felhasználható a egy másik adag savanyúsághoz.

 vegyes_savanyusag.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr648201980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása