Ma egy finom, friss, gyors, nem túl költséges, maradék húsból készült ebédet/vacsorát készítettem.
Nálunk ez most vacsora lett, de a vasárnapi ebédből megmaradt hús felhasználásával a másnapi ebéd is garantálva van, s még csak nem is kell kidobni a maradékot sem :)
Ilyenkor nyári melegben kevesebbet eszünk, nem igényeljük a nehéz, tömör ételeket, ezért sokszor készítek salátát. Mint például most is. Korábban sült hús készült (elkészítés alább látható), amiből maradt pár szelet, s ebből kêszült nálunk a vacsora.
Ár: 1200 Ft
Adag: 4 fő
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 2 csomag saláta keverék (250gx2)
- 2 db paradicsom
- 2 szál póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg trappista sajt
- 20 dkg sertés comb
- 1 kávéskanál bors
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál ételízesítő
- 1 kávéskanál sült hús fűszerkeverék
- 1 kis pohár natúr joghurt (laktózmentes)
Elkészítés:
A sertés combot megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, sült hús fűszerkeverékkel bedörzsöljük, majd kb. 180 fokon sütőben 30-45 percig sütjük.
A salátát egy tálba halmozzuk, majd összekeverjük a felkarikázott póréhagymával, a felkockázott sajttal és a szintén kockákra vágott paradicsommal, valamint az összetört vagy egészen apróra vágott foghagymával.
Az öntethez 1 pohár natúr joghurtot összekeverünk egy csipet ételízesítővel, borssal, s félre tesszük. A salátát egy tányérra halmozzuk, majd a felmelegített, forró húst felcsíkozva a salátára helyezzük, majd meglocsoljuk egy kevés öntettel, s tálaljuk.
Az öntet lehet ízlés szerint joghurtos, lehet olajos alapú. Mindenki saját ízlésére van bízva.