Fehér csokis brownie alias Glutenfree Blondie
2016. március 25. írta: Ízvilágom

Fehér csokis brownie alias Glutenfree Blondie

Ez a finomság az új brownie sütő gépemmel készült. Muszáj voltam kipróbálni. És ha már babalátogatóba mentünk, hát ezzel kedveskedtem a kis csapatnak.

Hozzávalók:

  • 120 g fehércsoki 
  • 60g margarin 
  • 2 tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 75 g gluténmentes Schär C liszt
  • 75 g darált mandula
  • Pici só 
  • 12 kocka fehér csoki

Elkészítés:

Egy tűzálló tálat vízzel teli lábas fölé teszünk, de az alja ne érjen a vízbe. A keverőtálba tesszük a margarint és felolvasztjuk, majd beledobáljuk a fehér csokit és azt is megolvasztjuk. Óvatosan kevergetve sima masszát kell kapnunk. Tűzről levéve, langyosra hűtjük.
A tojásokat a cukrokkal és a csipet sóval kikeverjük. Egészen habosnak kell lennie.Mikor már kellőképpen levegős, beletesszük a csokis keveréket és ezzel is összekeverjük. Ezután következik a darált mandula és a liszt. Ezeket a robotgép alacsony fokozatán keverve adjuk hozzá. Az állagának ekkor nyúlósnak, de még önthetőnek kell lennie. Ha túl sűrű, akkor adjunk hozzá egy pici tejet.

 

Ha hagyományos sütőben sütjük, akkor a tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. A masszába ebben az esetben darabokra vágva dobáljuk bele a fehér csoki kockákat. Majd nagyjából 15 -20 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha a közepe ragacsos, a külseje pedig ropogós.

Én a brownie sütőmben készítettem, így egy - egy forma közepébe ejtettem egy kocka fehér csokit, és a gép leírásának megelelően készre sütöttem.

 image_31.jpegimage_30.jpegimage_32.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr468524942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása