Ez a finomság az új brownie sütő gépemmel készült. Muszáj voltam kipróbálni. És ha már babalátogatóba mentünk, hát ezzel kedveskedtem a kis csapatnak.
Hozzávalók:
- 120 g fehércsoki
- 60g margarin
- 2 tojás
- 150 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 75 g gluténmentes Schär C liszt
- 75 g darált mandula
- Pici só
- 12 kocka fehér csoki
Elkészítés:
Egy tűzálló tálat vízzel teli lábas fölé teszünk, de az alja ne érjen a vízbe. A keverőtálba tesszük a margarint és felolvasztjuk, majd beledobáljuk a fehér csokit és azt is megolvasztjuk. Óvatosan kevergetve sima masszát kell kapnunk. Tűzről levéve, langyosra hűtjük.
A tojásokat a cukrokkal és a csipet sóval kikeverjük. Egészen habosnak kell lennie.Mikor már kellőképpen levegős, beletesszük a csokis keveréket és ezzel is összekeverjük. Ezután következik a darált mandula és a liszt. Ezeket a robotgép alacsony fokozatán keverve adjuk hozzá. Az állagának ekkor nyúlósnak, de még önthetőnek kell lennie. Ha túl sűrű, akkor adjunk hozzá egy pici tejet.
Ha hagyományos sütőben sütjük, akkor a tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. A masszába ebben az esetben darabokra vágva dobáljuk bele a fehér csoki kockákat. Majd nagyjából 15 -20 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha a közepe ragacsos, a külseje pedig ropogós.
Én a brownie sütőmben készítettem, így egy - egy forma közepébe ejtettem egy kocka fehér csokit, és a gép leírásának megelelően készre sütöttem.