Ár: 800 Ft
Adag: 2-4 fő
Elkészítési idő: 20 perc + hűtés
Hozzávalók:
- 10 db tojás
- 2 ek főtt kukorica
- 2 ek főtt borsó
- 1 db főtt répa
- 3 db főtt gomba
- 1-2 rózsa főtt brokkoli
- fél piros kaliforniai paprika felkockázva
- 10 dkg csirkemell vagy bármilyen sonka
- 3-4 szál petrezselyem
- 0,5 db leveskocka
- 4 dl víz + 1 dl a zselatinhoz
- bors, ízlés szerint
- 2 ek. zselatin (por)
Elkészítés:
A tojások tetejét kilyukasztjuk, majd kifújjuk belőle a tojásokat. Az üres héjakat alaposan átöblítjük, megszárítjuk és tojástartóba tesszük, lyukkal felfelé. Míg száradnak, addig a zselatint összekeverjük 1 dl vízzel s kicsit állni hagyjuk. Mindegyik tojást töltsük meg apró kockára vágott sonkával és zöldségekkel és petrezselyemmel felváltva . A leveskockát feloldjuk 4 dl forró vízben, ízesítjük egy kevés őrölt borssal, majd hozzákeverjük a megduzzadt zselatint, csomómentesen elkeverjük. Ráöntjük a tojás tetején lévő lyukon keresztül a zselatinos hús alaplét, és hűtőbe tesszük őket pár órára. Legbiztosabb egy éjszakára. Megpucoljuk őket, és tálalható is.