Szeretjük a padlizsánt, szinte minden formában. Ezért a padlizsánkrémet is mindig kísérleti stádiumba helyezem és mindig valami kicsi, apró csavart rakok bele, amitől mindig valami új és még újabb finomság kerekedik.
Ár: ~900 Ft
Adag: 2 személy
Elkészítési idő: 10 perc (+ míg a padlizsán sül -kb 30 perc)
Hozzávalók:
- 1 nagyobb padlizsán
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tk olívaolaj
- csipet só
- csipet bors
- 2 evőkanál mustár(attól függ milyen a mustár erőssége. Ha nagyin erős akkor csak egy kanállal használjunk)
- 1 tojás sárgája
- 1 csipet cukor
- 1 tk citromlé
- 1 kis dobozos natúr görög joghurt
Elkészítés:
A padlizsánt csomagoljuk be alufóliába s tegyük be a sütőbe, kb. 180 fokon sülni nagyjából 30 percre. Amía a zöldség sül, addig keverjük össze a tojás sárgáját egy csipetnyi cukorral, egy pici citromlével, kevés sóval, borssal, egy teáskanálnyi olívaolajjal. (Majonéz alapot készítünk) Ehhez kebpverjük hozzá a két kanál mustárt, majd a doboz görög joghurtot.
Amikor a padkizsán megsült, egy tálba turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd keverjük hozzá a mustáros alapot.
Pirítóssal vagy csak szimplán kenyérre kenve tálaljuk.