Ár: 1000 Ft
Adag: 2 fő
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 25 dkg száraztészta
- 2 paradicsom
- 1 TV paprika
- 2 főtt tojás
- 10 dkg gomba
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- fél csokor petrezselyemzöld
- 1 pohár natúr joghurt
- majonéz, ízlés szerint
- só
- bors
- majoranna
- esetleg oreganó
- citromlé
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, majd apróra kockázzuk. A paprikát és a paradicsomot szintén felkockázzuk. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. Ez alatt a tésztát bő, sós vízben kifőzzük. Miután leszűrtük és lecsepegtettük a tésztát, hozzákeverjük a zöldségeket, a tojásokat, ízlés szerint sót, borsot, fűszereket. A majonézt a joghurttal és pár csepp citromlével összekeverjük, majd a tésztára öntjük, s ezzel is összekeverjük. A sajtot ráreszeljük, és az apróra vágott petrezselymet rászórjuk. A végeredmény bármilyen egyszerű is, igazán nagyon finom!
Megjegyzés:
A tésztát azért érdemes aldente főzni, mert úgy kevesebb joghurtot (vagy bármilyen öntetet) szív magába, s kevésbé lesz ragacsos jellegű.