Húsos-Zöldséges pizza
2015. december 27. írta: Ízvilágom

Húsos-Zöldséges pizza

A kukoricaliszt miatt a tészta állaga mindenképp eltér majd a hagyományos lisztből készült tésztáétól, de ettől nem kell megijedni.

A feltétet mindenki ízlés szerint válogathatja.

Ár: 1200 Ft

Adag: 4 adag

Elkészítési idő: 70-75 perc

HOZZÁVALÓK

  • 20 dkg liszt gluténmentes
  • 5 dkg kukorica lepény lisztgluténmentes
  • 2 dl tej langyos laktózmentes
  • 0.5 csomag élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 kávéskanál só
  • 15 dkg paprikás szalámi
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 4 evőkanál ketchup szósznak
  • 2 db főtt szeletelt tojás
  • 1 fej lilahagyma
  • 15 dkg brokkolirózsa
  • 10 dkg fetasajt
  • 10 dkg pizza mozzarella
  • 1 marék csemege kukorica
  • 4-5 szem olívabogyó
  • esetleg megmaradt csirkemáj (aki persze szereti)

 

ELKÉSZÍTÉS:

Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejbe felfuttatjuk. Közben a kétféle lisztet összekeverjük, hozzá adjuk a kevés sót és olajat, majd mikor az élesztő felfutott azt is. Könnyen formázható, nem tapadós tésztát kell kapjunk. Míg a tészta kel (kb. fél óra) addig a feltétnek valókat előkészítjük, a tojást megfőzzük, majd felszeleteljük. Amikor a tészta megkelt, kerek vagy szögletes kiolajozott tepsibe nyomkodjuk keskeny szélt hagyva neki. Majd ízlés szerint elhelyezzük rajta a feltétet, s nagyjából 40-45 perc alatt, közepes hőfokon készre sütjük!

pizza_husos_zoldseges_11.JPGpizza_husos_zoldseges_29.JPGpizza_husos_zoldseges_36.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr508202032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása