A kukoricaliszt miatt a tészta állaga mindenképp eltér majd a hagyományos lisztből készült tésztáétól, de ettől nem kell megijedni.
A feltétet mindenki ízlés szerint válogathatja.
Ár: 1200 Ft
Adag: 4 adag
Elkészítési idő: 70-75 perc
HOZZÁVALÓK
- 20 dkg liszt gluténmentes
- 5 dkg kukorica lepény lisztgluténmentes
- 2 dl tej langyos laktózmentes
- 0.5 csomag élesztő
- 1 kávéskanál cukor
- 1 dl olaj
- 1 kávéskanál só
- 15 dkg paprikás szalámi
- 10 dkg kockázott bacon
- 4 evőkanál ketchup szósznak
- 2 db főtt szeletelt tojás
- 1 fej lilahagyma
- 15 dkg brokkolirózsa
- 10 dkg fetasajt
- 10 dkg pizza mozzarella
- 1 marék csemege kukorica
- 4-5 szem olívabogyó
- esetleg megmaradt csirkemáj (aki persze szereti)
ELKÉSZÍTÉS:
Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejbe felfuttatjuk. Közben a kétféle lisztet összekeverjük, hozzá adjuk a kevés sót és olajat, majd mikor az élesztő felfutott azt is. Könnyen formázható, nem tapadós tésztát kell kapjunk. Míg a tészta kel (kb. fél óra) addig a feltétnek valókat előkészítjük, a tojást megfőzzük, majd felszeleteljük. Amikor a tészta megkelt, kerek vagy szögletes kiolajozott tepsibe nyomkodjuk keskeny szélt hagyva neki. Majd ízlés szerint elhelyezzük rajta a feltétet, s nagyjából 40-45 perc alatt, közepes hőfokon készre sütjük!