Mivel mód felett szeretem a túró rudit, és sajnos mód felett drágának is tartom, ezért kifejlesztettem a saját változatomat :)
Végtelenül egyszerű, és bizonyára hiányzik is belőle az ilyen olyan tartósítószer, és az ilyen olyan ízfokozó, de én így is Imádom :)
És, mindenki más is aki kóstolta, teljesen meg van elégedve vele :)
Készítettem már egy másik kicsit macerásabb változatot is, de nekem ez a végtelenül egyszerű fajta épp megfelel :) Ez most nem az a roppanós csokival bevont rudi, de most nagyon gyorsan akartam rudit enni :) A gyerekek így is imádják :)
Nekem
Hozzávalók: (2 -4 személyre)
100 g túró
2 csomag vaníliás cukor
1 kávés kanál vanília aroma
2-3 kávéskanál cukor (ez ízlés szerinti lehet)
150 g étcsoki (ha valaki tejcsokival szereti az készítse azzal)
Elkészítés:
A csokit gőz felett felolvasztjuk, majd mikor már szép daraboktól mentesre olvadt, egy keveset mindegyik forma aljára csurgatunk belőle és szépen elosztjuk. Amennyiben lehetőség van rá, próbájuk a csokit a forma széleire is kihúzni, hogy amolyan kis csónakot alakítsunk ki a túrónak. A túrót a cukorral és a vanília aromával egy turmixgépben összepépesítjük, majd teás kanálnyi adagokat rakunk a csokival kibélelt formák közepére. Ezután ismét a csokihoz fordulunk, és túró tetejére csurgatunk belőle, hogy szépen befedje őket. Majd pár órára hűtőbe rakjuk formástól, és amikor teljesen megszilárdult a csoki, kifordítjuk a formákból és már fogyasztható is.
Megjegyzés:
A forma nekem jelen esetben sima apró sütemény forma volt. De bárkinek lehet bármilyen alakzatú amit éppen otthon fellel. Ha végképp semmilyen formája nincs, a muffin sütő is remekül megteszi.
Ha nem szilikonos a muffin sütő, akkor érdemes folpackkal kibélelni a formát mielőtt a csokit beletesszük, mert különben nem fog kijönni a megszilárdult csoki a formából. Folpackkal viszont könnyen megoldható lesz a túrórudi kivétele.