Adag: 2 fő
Ár: 900 Ft
Elkészítési idő: 45 perc
-
25 dkg ricotta
-
15 dkg liszt nálam ez esetben gluténmentes süteményliszt
-
15 dkg cukor
-
3 db tojás
-
1 cs sütőpor
-
1 cs vaníliás cukor
-
1 db alma
-
1 csipet só
-
2 kávéskanál citromlé
-
6 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
A citromlevet, a ricottát és az olajat is hozzá keverjük.
Majd a sütőporral elkevert lisztet is hozzá adjuk és simára keverjük.
Az almát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk és belekeverjük a tésztába.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan fakanállal forgatva a masszához adjuk.
Muffin formákba kanalazzuk őket, és 30 perc alatt közepes lángon készre sütjük.
Megjegyzés:
Az alma súlyából adódóan a muffin nem lesz szép magas, de annál finomabb
A kihűlt muffinokra csurgathatunk kevés cukorral összekevert ricotta sajtot, így még inkább érezhetjük annak ízét.