Elkészítési idő: 35 perc
Ár: 800 Ft
Adag: 2-4 fő
Hozzávalók:
- 25 dkg ricotta
- 2 db tojás
- 20 dkg reszelt sajt,ízlés szerint választható a
- 1 dl tejszín
- 2 db burgonya nagyobb
- 0,5 csokor bazsalikom vagy 2 tk. szárított bazsalikom
- 0,5 csokor petrezselyem
- 1 tk. só
- 1 kk. bors
- 1 tk. ételízesítő
Elkészítés:
A sütőt melegítsük fel 180 fokra.
Közben a burgonyát pucoljuk meg, kockázzuk fel és főzzük meg sós vízben.
A zöldfűszereket felaprítjuk, összekeverjük a ricottával, a tejszínnel, a felvert tojásokkal és a lereszelt sajttal.
Miután a burgonya megfőtt, összetörjük, és hozzákeverjük az előzőleg kikevert masszához.
Sóval, borssal, kevés ételízesítővel ízesítjük, s a papírral bélelt muffin formákba töltjük (én szilikon formát használtam, ahhoz nem kell papír). És muffin forma méretétől függően 15-25 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés: Ne töltsük tele a formákat, mert sütés közben felfújódnak, s jó ha van helyük és nem futnak ki a formából.
Hűlés közben valamennyit vissza fog esni magasságából.
Melegen is finom, de személy szerint azt gondolom, hogy hidegen mikor már minden íz érezhető, sokkal élvezhetőbb finomság.
Előételnek, nassolnivalónak, uzsonnának, tízórainak kiváló lehet.