Adag: 2 fő
Ár: 600 Ft
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 2 db vöröshagyma
- 1 dl tejszín
- 10 dkg trappista sajt
- 15 dkg ementáli sajt
- 1 l víz
- 0,5 húsleves kocka
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 csipet ételízesítő
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk és kevés zsíron sózva, üvegesre pirítjuk.
A vizet felforraljuk, belerakjuk a fél leveskockát, és a hagymára öntjük, majd ebben pároljuk tovább.
A sajtokat vékony szeletekre vágjuk és a forrásban lévő leveshez adjuk, s megvárjuk, míg teljesen felolvadnak a szeletek. Ezután hozzá adjuk a tejszínt, és az apróra vágott petrezselymet.
Addig főzzük, míg a víz majdnem fele elforr róla, mert ennek a levesnek meglehetősen sűrűnek kell lennie.
Sajt szeletekkel, és kenyérkockákkal, mindenképp forrón tálaljuk.