Kínai tojásos kukorica leves
2015. március 14. írta: Ízvilágom

Kínai tojásos kukorica leves

Ár: 500 Ft

Adag: 2-4 fő

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók

  • 250 g csemegekukorica
  • 1 l csont vagy erőleves
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fehérbor
  • chili pehely, ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál pálinka vagy saké esetleg vodka
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 db egész tojás

 

Elkészítés:

Erős csontelvest készítünk, vagy kockából erőlevest főzünk. A kukoricát beletesszük a levesbe, forrásig hevítjük. Közben elkészítjük a habarást, ami a pálinkából, sóból, fehérborsból, kukoricalisztből, egy csokor felaprított petrezselyemből, kevés chili pehelyből és a leves kevés levéből áll. Ezt miután csomómentesen elkevertük, beleöntjük a forrásban lévő levesbe, s pár percig forraljuk. Leveszzük a tűzről, és gyors mozdulattal belekeverjük a felvert tojásokat, s még forrón tálaljuk

kinai_tojasos_kukoricaleves_10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izvilagom.blog.hu/api/trackback/id/tr17268501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása