Ár: 500 Ft
Adag: 2-4 fő
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók
- 250 g csemegekukorica
- 1 l csont vagy erőleves
- 1 csipet só
- 1 csipet fehérbor
- chili pehely, ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál pálinka vagy saké esetleg vodka
- 2 evőkanál kukoricaliszt
- 2 db egész tojás
Elkészítés:
Erős csontelvest készítünk, vagy kockából erőlevest főzünk. A kukoricát beletesszük a levesbe, forrásig hevítjük. Közben elkészítjük a habarást, ami a pálinkából, sóból, fehérborsból, kukoricalisztből, egy csokor felaprított petrezselyemből, kevés chili pehelyből és a leves kevés levéből áll. Ezt miután csomómentesen elkevertük, beleöntjük a forrásban lévő levesbe, s pár percig forraljuk. Leveszzük a tűzről, és gyors mozdulattal belekeverjük a felvert tojásokat, s még forrón tálaljuk