Ár: 800 Ft
Adag: 2-4 fő
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
-
6 tojás,
-
16 dkg vaj
-
16 dkg cukor
-
18 dkg csokoládé
-
1 csomag vaníliás cukor
-
baracklekvár
-
16 dkg liszt (nálam gluténmentes Shar mix C)
-
csokoládémáz
Elkészítés:
A 10 dkg cukrot és ugyanannyi vajat habosra keverünk a vízfürdőben felolvasztott csokoládéval. Nagyjából 5 percnyi keverés után hozzáadjuk a tojás sárgákat is. A fehérjéket 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A két masszát óvatosan összekeverjük, és fokozatosan hozzákeverjük a lisztet és a vaníliás cukrot. Alaposan kivajazott tortaformába töltjük, alacsony hőmérsékleten megsütjük. 160 fokon kb. 20 perc alatt megsül. Kivesszük a formából, kettévágjuk a tésztát, a közepét és a tetejét megkenjük baracklekvárral, összeillesztjük.
Csokoládémáz: 12 dkg porcukrot és 2 evőkanál vizet addig hevítünk, amíg szálat húzhatunk belőle. Hozzáadunk 10 dkg, vízfürdőben felolvasztott csokoládét, s addig keverjük, míg teljesen sima lesz. Ezzel vonjuk be a torta tetejét és körben az oldalát.