Adag: 2-4 fő
Ár: 700 Ft
Elkészítési idő: 65 perc
Hozzávalók:
- 20 dkg gluténmentes burgonyás-tészta lisztkeverék
- 10 dkg NATURBIT búza -és gluténmentes lisztkeverék
- 1 tk só
- 15 g élesztő
- 0,5 dl tej
- 1 csipet cukor
- 1 csokor medvehagyma
- 16 dkg zsír
- 3 db tojás sárgája vagy egy egész tojás (nekem megmaradt a tojás sárgája előző napról)
- 2 tk tejföl
- 1 db egész tojás tetejére
Elkészítés:
A liszteket a zsírral, a sóval összemorzsoljuk. Közben fél dl tejjel és a csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztes keverékhez öntjük. Hozzá tesszük a tojásokat, az apróra vágott medvehagymát, a tejfölt, majd alaposan összegyúrjuk, és meleg helyen fél órát kelesztjük. Rizsliszttel megszórt deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és rudakat vágunk a tésztából, majd tepsibe rakjuk, a tetejüket megkenjünk egy felvert tojással és 180 fokon előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket. Nagyjából 20 perc alatt