Néha rám tör a hús iránti vágy. No nem túl sűrűn, de olykor úgy érzem meg tudnék enni egy egész lovat is :D
No, ezek azok az alkalmak amikor ilyen és ehhez hasonló ebédek, vacsorák születnek. Ezek azok az étkezesek, melyeket bizony a Zuram is jobban kedvel, mint a salátás napokat :D :D
Ár: 1500 Ft
Adag: 2-4 adag
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
-
2 szelet tarja
-
2 szelet csirkemell
-
6 szem krumpli
-
1 fej lilahagyma
-
1 szál póréhagyma
-
10 dkg gomba ízlés szerint (én lila pereszkét és csiperkét használtam)
-
3-4 gerezd fokhagyma
-
1 csipet só
-
1 csipet bors
-
1 teáskanál fokhagymakrém
Elkészítés:
A csirkemellet sertés tarját sózzuk, borsozzuk, majd kis időre félre tesszük, míg a fűszerek átjárják.
Eközben alaposan megmossuk a krumplit, majd héjastól karikákra vágjuk.
A gombát, a lilahagymát, a póréhagymát, fokhagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk.
A húst külön - külön kevés olajon megsütjük, majd a visszamaradt zsiradékban megsütjük a zöldségeket is, melyeket sóval ízesítünk.
Miután mind a húst, mind pedig a zöldségeket megsütöttük, egy tálra halmozzuk, s a megmaradt zsiradékkal, amit fokhagymakrémmel ízesítettünk, meglocsoljuk az egészet!