Mostanában szívesen térek vissza gyerekkori ízekhez, ételekhez, desszertekhez, melyeket mentessé alakítok.
Így jött a gondolat h ma reggel gofri lesz a reggeli.
A gofrit akár csak desszertként, akár reggeliként vagy uzsonnaként fogyasztjuk, bárhogy finom, gyors, és egyszerű elkészítési.
Én szeretem a sós valtozatát is elkészíteni, amit egy korábbi posztban meg is osztottam az oldalon, de ma az édes változatra esett a választás.
Tálalhatjuk önmagában, porcukorral meghintve, vagy gyümölccsel, esetleg juharsziruppal meglocsolva, de mézzel, nutellával vagy lekvárral is isteni. Rakhatunk rá tejszinhabot, nyáron esetleg vanília fagylaltot. Igazán csak a képzelet szab határt az ízesítésnek.
Én ma lekvárral és nutellával tálaltam.
Hozzávalók:
- 300 g Schar sütemény liszt
- Csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 db nagyobb tojás
- 300 ml laktózmentes tej
- 3 kávéskanál folyékony édesítő (vagy 120 g cukor)
- 50 g laktózmentes margarin
Elkészítés:
A margarint kivéve, a hozzávalókat összekeverjük kézi habverővel csomómentesre. Van aki a tojasokat ketté választja, a fehérjét felveri s úgy keveri a tésztába, én nem teszem, végtelenül egyszerűen mindent összevegyítek, picit hagyom állni (most kivételesen egy éjszakát állt) majd a gofri sütőt felmelegítem egy kevés margarint rakok minden adag gofri alá, majd kisütöm a gofrikat.
A sütési idő minden sütőnél s minden hőfokon más és más, de gyakorlatilag 20 perc alatt a fenti mennyiséget kényelmesen ki lehet sütni.